One-Way Mirror – Capture

Viiden tiukan ystävän luotsaama on edennyt toiseen kokopitkään albumiinsa kahden vuoden harjoittelun jälkeen. Yhtye on luvannut entistä raskaampaa meininkiä mitä aikaisemmalla levyllä ollaan kuultu ja luvannut uudistaa tyyliänsä eteenpäin. Katsotaan miltä se sitten kuulostaa.

Yhtye pitää tiukasti kiinni raskaan metallin genrestään, sillä suurin osa biisien riffeistä ja soitannasta yleisestikin on hyvin likaista, suoraviivaista ja päällekäyvää. Kuitenkaan tähän ei luoteta liikaa, vaan hommaa on uskallettu hieman sekoittaa örinällä ja melodisilla kertosäkeissä.

Tässä kuitenkin tulee koko albumin yksi isoimmista miinuksista esiin. Melkein kaikki kappaleet lähtevät agressiivisesti liikkeelle, säkeistöt ovat nopeita ja päällekäyviä, mutta kertosäe sitten rauhoittaa tilannetta hidastamalla tempoa ja lyömällä esiin kirkkaat ja puhtoiset laulannat. Tämä toimii aina silloin tällöin, mutta se että samaa kaavaa pyöritetään melkein jokaisen kappaleen kohdalla ei ole miellyttävä juttu.

Samaten verrattuna edelliseen tuotantoon ei suurta eroa ole huomattavissa, mutta yhtye on kuitenkin mennyt jopa hieman rauhallisempaan suuntaan kappaleiden osalta. Aikaisemmalla albumilla kappaleet olivat pidemmän päälle paljon suoraviivaisempia ja aggressiivisempia, mutta nyt on hieman rauhoituttu johtuen melodisten kuvioiden isommasta käytöstä.

Kuitenkin yksittäin kuunneltuna esim. kappaleet ”Fuck Your Autotune” ja ”Tomorrow Comes Fast” ovat keskivertoa parempia kappaleita, joista löytyy vielä sitä raskasta menoa, mutta kokonaisuus tökkii hyvin paljon koko albumilla johtuen kappaleiden saman kaavan noudattamisesta. Yhteenvetona kyseessä on ”ihan ok” levy, joka soveltuu varmasti yhtyeen vanhoille tutuille ja raskaamman musiikin kuuntelijoille.

6/10


Kappalelista:
01. Stinkin’ of gold
02. Neglected skies
03. The clock is ticking
04. Speculations
05. Warnings
06. Confusion core
07. Cliffs
08. Screenshot
09. Lady marmalade
10. Fuck your autotune
11. Tomorrow comes fast
12. We love to complain

One-Way Mirror facebookissa

Kirjoittanut: Jussi Nurmi

Kommentoi julkaisua