Onko Kuolleet kuolleet -yhtyeen uusi musiikkivideo Suomen ällöttävin?

Kirjoittanut Ingeborg Roos - 27.2.2024

Muusikoiden.net Facebook-ryhmässä hiljattain julkaistu Kuolleet kuolleet -yhtyeen ”1000001 Ongelmaa” -musiikkivideo on herättänyt erikoista huomiota. Video, jota pidetään poikkeuksellisen ällöttävänä teoksena, on aiheuttanut katsojissa voimakkaita reaktioita jo pelkällä esikatselukuvallaan.

Video poikkeaa ”tavanomaisena pidetyistä vastenmielisyyden lähteistä”, sillä sen sijaan, että se nojaisi veren tai eritteiden aiheuttamaan inhoreaktioon, vetoaa se reikäkammoon. Musiikkivideossa käytetään hyväksi trypofobiaa eli intensiivistä pelkoa tai vastenmielisyyttä reikiä kohtaan, ja muun muassa laulaja Suvi Teräsniska on jakanut kokemuksensa videosta: ”Niin kauheet kylmät väreet, että rupesi kutittamaan joka paikkaa samantien”.

Myös muiden katsojien kommentit peilaavat Teräsniskan tuntemuksia: ”Aika yököttävä video. Hienosti tehty, mutta laitoin kännykän pois silmistä ja kuuntelin vain musiikkia.” (Antti) ”En välttämättä laittaisi videoon tuollaista reikäkuvaa. Jää iteltä sen takia kuuntelematta ja en ole ainut.” (Teemu)

Katso video tästä: [tai älä, jos reiät ällöttävät]

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat