Onnea Raahe! Rock Academy avaa ovensa viidellä uudella paikkakunnalla


Nuorten bänditoimintaa tukeva Rock Academy laajentaa jälleen toimintaansa. Opetus- ja kulttuuriministeriön myönnettyä hankkeelle rahoitusta lähes 600 000 euroa, toiminta alkaa viidessä uudessa kaupungissa ympäri Suomen. Hankkeeseen valittujen nuorten bändit saavat opastusta kaikessa mahdollisessa niin musiikkibisneksen kiemuroista soitonopetukseen ja markkinointiin. Rock Academyn kautta järjestetään myös keikkoja, studioaikaa ja opetellaan musiikkivideoiden tekemistä. Kaikki akatemialaiset osallistuvat säännöllisesti järjestettäville soittoklinikoille, joita luotsaavat alan kovat ammattilaiset. Klinikat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Asiaa kommentoimaan tavoitettiin myös Raahen kaupungin nuorisotoimen nuoriso-ohjaaja Henna Leskinen.

– Me täällä raahessa ollaan tietysti aivan innoissaan tästä hankkeesta ja toimijat on täysillä mukana, jotta saadaan homma pyörimään hyvin!

– Aiemmin varsin vireä bändikaupunki Raahe on viettänyt useamman vuoden hiljaiseloa ja nyt alkavan hankkeen parissa toimivat (nuoriso -ja kulttuuritoimi sekä raahen musiikki) toivovat bänditoiminnan lähtevän nousuun. Odotukset bändien löytymisestä ovat valoisat ja uskomme, että saamme ainakin kaksi bändiä mukaan toimintaan tänä vuonna.

– Haluamme myös elävöittää raahelaista musiikkikulttuuria erilaisilla klinikoilla tapahtumilla ja bändi illoilla. Mukaan halutaan myös nuoria joilla on kiinnostusta musiikin ympärillä tapahtuvaan muuhun toimintaan esim. videotuotannot, valokuvaus roudaus jne. Tästä tulee hyvä fiilis!

Toiminta on tarkoitus aloittaa alkuvuodesta 2019 Kemissä, Raahessa, Rovaniemellä, Kuopiossa ja Kouvolassa.

Raahen bändihakuun voi ilmoittaa bändinsä sähköisellä lomakkeella TÄSTÄ!

Kouvolan bändihakuun voi ilmoittaa bändinsä TÄSTÄ!

Rovaniemen bändihakuun voi ilmoittaa bändinsä lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen mikko.ruokamo@rovaniemi.fi.

Kuopion bändihakuun voi ilmoittaa bändinsä lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen kulttuuriareena44@kuopio.fi.

Kemin bändihakuun voi ilmoittaa bändinsä lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen elias.kauppinen@kemi.fi

 

**

Edit: 27.2.2019 lisätty Kemin yhteystiedot

Kommentoi julkaisua