Onsegén Ensemblen tuorein inkarnaatio sai aikaan ainutlaatuisen ”Fear”-albumin

Eksoottisesti nimetty Onsegén Ensemble on saanut alkunsa vuonna 2004 ja muuttanut muotoaan siitä asti. Näin julistaa yhtyeestä tiedotteessaan ja Onsegén Ensemblen kotisivuilta voi löytää aiempien albumien kokoonpanot. Kokoonpanosta riippuen yhtyeessä on aina vaikuttanut vähintään kuusi ja parhaimmillaan kymmenen muusikkoa, kuten viimeisimmän ”Fear”-pitkäsoiton tiimoilta.

Onsegén Ensembleä kuvaillaan niin omilla kotisivuilla kuin tiedotteissa oman tiensä kulkijaksi, joka on uskollinen visiolleen. Yhtyeen musiikki on harmonista, ilmavaa ja itsessään kuin matka. ”Fear”-albumia kuunnellessa näitä ajatuksia on helppo myötäillä. Onsegén Ensemblen uusin pitkäsoitto on progressiivista ja atmosfääristä, monivivahteista musiikkia. Yhtyeen äänimaisemaa on hankala ja turha kahlita genrerajojen sisään, mutta jos soundista haluaa nostaa esiin jotain piirteitä, niin ainakin progressiivisuus sekä folkmaisuus ovat osa sitä.

”Fear”-albumissa on samankaltaista yhtäläisyyttä kuin Kairon;IRSE!:n uusimmassa ”Polysomn”-pitkäsoitossa: molemmat ovat konseptialbumeja, joihin kannattaa suhtautua kuin elokuviin. ”Fear” pitää kuunnella rauhassa, hyppimättä kohtausten yli. Muuten kuuntelijalta saattaa mennä ohi ”Stellarin” sisältämä transsimainen laulu, ”Earthless”-kappaleen eeppisyys tai ”Satygrahin” psykedeelisyys. Mitään näistä ei kannata eikä pidä sivuttaa, jotta saa täydellisen käsityksen ”Fearin” laajasta ja moniulotteisesta äänimaailmasta.

Onsegén Ensemblen viimeisin kokoonpano on hyvin taidokas, sitä ei käy kiistäminen. ”Fear”-albumia kuunnellessa saa vain ihmetellä, miten taidokkaita muusikoita sitä löytyykään kotimaastamme.

9½/10

Kappalelista:

  1. Non-Returner
  2. Stellar
  3. Earthless
  4. Fear
  5. Sparrow’s Song
  6. Lament Of Man
  7. Satyagrahi

Onsegén Ensemble Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua