Oodi fantasialle, taistelulle ja mytologialle – Arviossa yhdysvaltalaisen Visigothin toinen levy ”Conqueror’s Oath”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 18.2.2018

Salt Lake Citysta, Utahista tuleva Visigoth edustaa fantasiapohjaista ja mytologista power/heavy metallia. Vajaan kymmenen vuoden työllä ja tuskalla yhtyeen saavutuksiin lukeutuvat pienjulkaisu ”Final Spell” ja kokopitkä ”The Revenant King”, joista ainakin debyytijulkaisu on saanut oman genren linjalla positiivisia palautteita, joten jatkoa on luvassa. Nyt Visigothin toinen kokopitkä ”Conqueror’s Oath” lupailee edellisen julkaisun tavoin uusia seikkailuita mahtipontiseen fantasiamaailmaan.

Yli neljänkymmenen minuutin albumi koostuu sankariheviteokseksi melko pitkiksi sovitetuista ja raskaista soundeista. Aluksi tämä saattaa kuulostaa siltä, että ”Conqueror’s Oath” lupailee kliseistä, kulunutta ja venytettyä tarjontaa, mutta tämän tapaista ei onneksi ole luvassa. Vaikka Visigoth ei lähde tällä levyllä keksimään pyörää uudestaan, niin yhtye on onnistunut säveltämään ja sovittamaan kappaleista mukaansa vieviä ja tarttuvia teoksia. Jo levyn starttaava ralli ”Steel and Silver” lähtee keskitempoisella tahdilla käyntiin, mutta hienot melodiat raskailla kompeilla pistää kuulijoilta luulot pois. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen raita on vasta lämmittelyä, sillä parempaa on luvassa. Rikkauksia ja mieleenpainuvia osuuksia riittää, kuten muun muassa potkivat ”Warrior Queen”, ”Traitor’s Gate” sekä groovavampi teos ”Salt City”, josta voi todennäköisesti päätellä, että sävellys on oodi Visigothin synnyin- ja kotipaikalle.

Ainoa miinus, joka osui omiin korviini, sattui levyn loppupuolella. Tarkemmin mietittynä ”Blades in the Night” ja ”Conqueror’s Oath” tuntuvat melko saman henkisiltä ja tyylisiltä näytteiltä, mitä albumin alkupuoliskolla on kuultu. Ei mitään uutta tai mullistavaa. Tällä tarkoitan, että Visigoth ei ole ottanut pienoista riskiä tekemään erilaisempia kappaleita. Aikaisemmin mainittu ”Salt City” toimii moitteettomasti, vaikka tyyli suuntautuu enemmän grooven puolelle. Eivät ”Blades in the Night” ja ”Conqueror’s Oath” ole täysin huonoja teoksia, mutta pahimmillaan skip-painiketta tulee painettua, mikäli aikaisemmista raidoista on saanut kylliksi kuuntelunautintoa.

Niin tai näin, Visigothin tuorein julkaisu ”Conqueror’s Oath” on erittäin mainio levy. Ei aivan täyden kympin suoritus, mutta siitä huolimatta levyltä löytyy uudelleen kuunteluarvoa. Ehdottomasti kaikille power/heavy metallin ystäville tsekkaamisen arvoinen albumi.

8/10

Kappalelista:

01. Steel and Silver
02. Warrior Queen
03. Outlive Them All
04. Hammerforged
05. Traitor’s Gate
06. Salt City
07. Blades in the Night
08. Conqueror’s Oath

Visigoth Facebook

Visigoth Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Luetuimmat

Uusimmat