Open Club Day avaa klubien ovet helmikuussa

Mayhem @ Nosturi

Helmikuussa ensi kertaa järjestettävä Open Club Day avaa elävän musiikin klubien ovet ympäri Euroopan. Myös Suomesta saadaan mukaan muutama rohkea pioneeri, kun Nosturi (Helsinki) ja Rytmikorjaamo (Seinäjoki) raoattavat lavamoltoneitaan 3.2.2018. Klubit halki mantereen ovat kehittäneet monenlaista ohjelmaa talokierroksista työpajoihin ja aarteen etsinnästä avoimiin sound checkeihin. Tapahtuma on ilmainen ja tarkoitettu kaikille asiasta vähääkään kiinnostuneille.

Konsertit ja musiikkitapahtumat ovat merkittävä osa eurooppalaista kulttuurielämää. Open Club Day’n tarkoituksena on esitellä klubeilla tehtävää työtä, rikkoa vääriä mielikuvia, joita klubeihin saatetaan liittää sekä tuoda esille elävän musiikin klubien kulttuurista, sosiaalista ja taloudellista merkitystä. Konsertit ja keikat eivät synny itsestään ja ennakkoon tehtävä tuotantotyö jää usein pimentoon suljettujen ovien taakse. Tapahtumapäivä tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden kurkistaa rock-klubien arkeen ja sieltä löytyvään monialaiseen ammattitaitoon. Open Club Day pyrkii laajentumaan Suomessa tulevaisuudessa ja mukaan toivotaan klubeja ympäri maan.

Open Club Day’tä koordinoi Euroopan livemusiikin tapahtumajärjestäjien katto-organisaatio Live DMA. LiveFIN ry on aloittanut neuvottelut Live DMA:n jäsenyydestä. Suomi on näin ottamassa askelta osaksi euroopanlaajuista vaikuttajatahoa ja liittymässä populaarimusiikin tapahtumajärjestäjien kansainväliseen verkostoon. LiveFIN ry on perusteilla oleva yhdistys, joka toimii Suomen elävän musiikin tapahtumajärjestäjien hyväksi.

LiveFIN ry muistuttaa ohessa myös Valtakunnallisesta Keikkapäivästä, joka kutsuu elävän musiikin äärelle jälleen 14.2.2018. Luvassa on ilmaisia keikkoja halki Suomen. Lisää Keikkapäivätiedostusta luvassa piakkoin.

OPEN CLUB DAY
Lauantai 3.2.2018
Avaa ovet klubeille halki Euroopan
Suomesta mukana Nosturi (Helsinki) ja Rytmikorjaamo (Seinäjoki)
Klubit järjestävät erilaista ohjelmaa, kuten talokierroksia, työpajoja, avoimia sound checkejä ja esimerkiksi aarteenetsintää.
llmainen tapahtuma kaikenikäisille.
LIVE DMA
Live DMA on Euroopan laajuinen elävän musiikin tapahtumajärjestäjien verkosto, joka tukee ja kehittää alan toimintaedellytyksiä.
Verkoston 17 jäsentä edustaa 13 Euroopan maata ja edustaa yli 2500 elävän musiikin klubia ja festivaalia.
Live DMA on osana Euroopan komission ”Creative Europe” – ohjelmaa. Tavoitteena on vahvistaa klubien, festivaalien ja yhdistysten toimintaa alueellisesti ja kansallistesti sekä tarjota erilaisia työkaluja sopeutumisessa muuttuvaan toimintaympäristöön

Lisätietoja:

Open Club Day
http://www.openclubday.com/
https://www.facebook.com/openclubday/
https://www.instagram.com/open.club.day/
http://www.rytmikorjaamo.fi/klubi
http://elmu.fi/

Kommentit