Opeth kertoo työstävänsä parhaillaan ”energistä ja monimutkaista” uutta materiaalia

Opeth @ Finlandia-talo

Ruotsalainen progressiivisen metallin jyrä Opeth työstää parhaillaan uutta studioalbumia, joka on seuraaja vuoden 2016 ”Sorceress” -albumille. Yhtyeen kitaristi Fredrik Åkesson kertoi FaceCulturelle, että yhtye demoaa parhaillaan uusia kappaleita, joita on keertynyt jo 12. Åkessonin mukaan yhtyeellä on tavoitteena saada kasaan 15 kappaletta, jotka muodostaisivat yhden vuonna 2019 julkaistavan albumin. Åkesson kertoo:

”Olemme päässeet hyvin vauhtiin demottamisessa. Olen nauhoittanut monia sooloja. Mikael on saanut melkein 12 kappaletta albumille, joten meillä on jo tarpeeksi kuin enemmän materiaalia albumiin. Mutta luulen, että yritämme kuitenkin saada valmiiksi 15 kappaletta. Toivottavasti alamme työstämään kappaleaihioita pian.”

Kysyttäessä albumin tyylistä, Åkesson vastaa sen olevan ”monimutkaisempi ja energisempi” verrattuna kolmeen edelliseen albumiin.

”Jos me pidämme siitä voimme toivoa, että myös Opethia kuuntelevat ihmiset pitävät siitä; se olisi kivaa. Jos olemme tyytyväisiä siihen, me julkaisemme sen; se on aika yksinkertaista. Luulen, että tämä on oikeastaan eräänlainen Mikael -kysymys, koska hän on yhtyeen luova johtaja. Puhun hieman hänen puolestaan kun sanon, että hän yrittää aina saada kaikesta jotain uutta. Luulen, että ihmiset tulevat nauttimaan tästä albumista.”

Kommentit