Opethin Mikael Åkerfeldt valottaa syytä oman levy-yhtiön perustamiseen: ”Meillä oli pahoja kokemuksia Roadrunnerin kanssa”

Opeth @ Finlandia-talo

Suomessa hiljattain konsertoinut ruotsalainen progemetalli-suuruus Opeth julkaisi vuonna 2016 uusimman ”Sorceress” -albuminsa oman levy-yhtiönsä Moderbolagetin kautta. Bändi oli julkaissut albuminsa vuodesta 2005 asti Roadrunnerin kautta. Yhtyeen keulakuva, laulaja ja kitaristi Mikael Åkerfeldt kertoi Overdrive -sivuston haastattelussa, että syy oman levy-yhtiön perustamiseen kumpusi huonoista kokemuksista Roadrunnerin kanssa.

”Kyse ei ollut siitä, että ajattelimme olevan aika päästä vapaaksi kontrollista. Rehellisesti sanottuna emme koskaan antaneet kenenkään painostaa meidän luovaa prosessiamme, ja jos joku joskus yritti tai tulee yrittämään, olisimme vain sanoneet ’painu vittuun!’. Meillä oli huonoja kokemuksia Roadrunnerista muutaman viimeisen vuoden aikana, emmekä halunneet allekirjoittaa toista levytyssopimusta. Kun olimme valmiit Roadrunnerin kanssa, ajatus uudesta sopimuksesta ei vain oikein tuntunut istuvan. Ajattelin: ’Miksi meidän tulisi allekirjoittaa uusi sopimus? Tulisiko se olemaan kymmenen albumin mittainen? Silloinhan se tulisi kestämään siihen asti, että täytän 60”. Olen nyt 43-vuotias ja ajatus siitä ei oikein viehättänyt minua.

Joten ajattelimme: ’perustetaan oma levy-yhtiö’ ja jos saamme taas oikeudet joihinkin vanhempiin albumeihimme, se olisi loistavaa, koska voisimme laittaa ne omalle yhtiöllemme, mukaan lukien kaikki sivuprojektimme. Kukaan ei voi heittäytyä vaikeaksi, jos haluamme vierailla toisilla albumeilla, tai jos haluamme ottaa itse vierailijoita mukaamme. Se todellakin sallii suuremman taiteellisen vapauden, jota emme ole vielä edes kunnolla hyödyntäneet oltuamme kiireisiä ”Sorceressin” julkaisun kanssa. Mahdollisuudet yhtiön kanssa ovat rajattomat. Voisimme tehdä itse sopimuksia yhtyeiden kanssa ja luoda uniikin artistikattauksen. Meistä tulisi itse puku- ja solmiomiehiä.”

Kommentoi julkaisua