Opethin oli alun perin tarkoitus julkaista vuonna 2011 death metal -albumi: Mikael Åkerfeldt kertoo syyn levyn roskakoriin heittämiselle

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 18.9.2019

Kun ruotsalainen, progressiivista death metallia esittävä Opeth julkaisi vuonna 2011 albuminsa ”Heritage”, ei se oikein ollut sitä mitä fanit olivat tottuneet kuulemaan. Polveilevasta ja melodisesta death metallistaan tunnetusta yhtyeestä oli kuoriutunut ehta 70-luvun progressiivisen rockin kanssa flirttaileva metalliyhtye. Pelkäksi syrjähypyksi kyseinen levy ei myöskään jäänyt, sillä samanlaisen tyylin kanssa yhtye on paininut koko 2010-luvun.

Kaikki olisi kuitenkin voinut olla toisin. Bändin solisti Mikael Åkerfeldt kertoo tuoreessa Revolverin haastattelussa, että bändin oli alun perin määrä julkaista death metal -tyylinen albumi vuonna 2011, mutta se päädyttiin heittämään roskakoriin. Åkerfeldt kertoo seuraavaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Edellinen death metal -levy, jonka ostin kiinnostukseeni, oli Morbid Angelin ’Domination’. Se tapahtui vuonna 1995 – eli kauan aikaa sitten. En sano, että sen jälkeen olisi tullut huonoja julkaisuja – en tietenkään – mutta silloin viimeksi minusta tuntui siltä, että halusin kuulla uutta death metallia. Ja Morbid Angel oli aina edellä muita death metal -bändejä. Näin David Vincentin muutama viikko sitten ja mietin, että ’siinä hän nyt on, death metalin kuningas’. Kerroin hänelle, että hän on paras, ja että ilman häntä tätä bändiä ei olisi.

Joten death metallilla on minulle suuri merkitys. Mutta meidän death metallimme saavutti huippunsa ’Watershedilla’. Sen jälkeen olin tullut sen kanssa tieni päähän. En kyennyt enää tekemään enempää. En kyennyt tekemään mitään parempaa. En enää kuunnellut mitään, missä on murinavokaaleja vanhan materiaalin ohella. Joten halusin päästä lähemmäksi sitä henkilöä, joka olen. Levyissä joita ostin ei ollut yhtään death metallia. Dokken oli varmaan lähimpänä [naurua]. Minä olin jo melkein tehnyt uuden ’Watersheadin’ kuuloisen albumin, kunnes basistimme Martin Méndez pysäytti minut ja sanoi, että ’tämä ei ole sitä, mitä sinun pitäisi säveltää’. Fredrik [Åkesson, yhtyeen kitaristi] oli ehkä hieman hämillään, sillä hän on metalli-ihminen. Mutta muut eivät olleet. Me lähennyimme niin paljon ’Heritagea’ tehdessämme. Mutta olin tosiaan säveltänyt jonkin 30 tai 40 minuuttia ’Watershedilta’ kuulostavaa musiikkia. Kun Martin puhui minulle, kiitin häntä, ja heitin kaiken roskakoriin. Sitten aloitin ’Heritagen’ työstämisen.”

Opethin uusi albumi ”In Cauda Venenum” julkaistaan syyskuun 27. päivä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy