Opethin rumpali Martin Axenrot eroaa yhtyeestä – Korvaajaksi tulevalle kiertueelle lähtee Sami Karppinen

Kirjoittanut Konsta Hietaniemi - 17.11.2021

Ruotsalaisen progemetallisuuruus Opethin pitkäaikainen rumpali Martin Axenrot jättää yhtyeen, kerrotaan Opethin juuri julkaistussa tiedotteessa. Axenrot on soittanut Opethissa vuodesta 2006 asti ja toiminut rumpalina yhteensä viidellä yhtyeen studioalbumilla.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Tulevalla Pohjois-Amerikan kiertueella Axenrotin korvaajaksi on kiinnitetty suomalainen Sami Karppinen, joka tunnetaan parhaiten ruotsalaisen Therionin rumpalina. Yhtye kommentoi miehistönvaihdosta tiedotteessaan seuraavasti:

”Tietyistä erimielisyyksistä johtuen Martin Axenrot ei ole enää osa Opethia. Hänen korvaajanaan Mastodonin ja Zeal and Ardorin kanssa toteutettavalla Pohjois-Amerikan kiertueellamme toimii Sami Karppinen. Hän soittaa ensimmäinen keikkansa kanssamme tänään (16. marraskuuta) Ashevillen Harrah’s Cherokee centerissa. Mikael Åkerfeldt sanoo:

’Niin surullista kuin se onkin, ettei Axe ole enää mukana bändissä, emme voi jäädä vellomaan sellaisten asioiden pariin, jotka estävät meitä jatkamasta eteenpäin. Tässä ei auta jäädä tuleen makaamaan. On sanomattakin selvää, että olemme todella kiitollisia Samille hänen tarjoamastaan avusta, sillä se mahdollistaa tämän kiertueen tapahtumisen. Kaiken lisäksi hän on aivan loistava!’

’Toivomme Axelle parasta kaikkeen siihen, mitä tulevaisuus tuo hänelle tullessaan. Hän on ollut erittäin tärkeä osa bändiä useiden vuosien ajan, ja olemme kaikki musertuneita siitä, etteivät asiat lopulta järjestyneet. Mutta sellaista tämä elämä kai välillä on…'”

Alla Opethin päivitys:

View this post on Instagram

A post shared by Opeth (@officialopeth)