Oranssi Pazuzu ja Dark Buddha Rising julkaisevat uuden albumin keväällä 2019

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.12.2018
Kuva: Maija Lahtinen

Tajuntoja laajentavaan elastiseen metallivalliin kuulijat upottava Oranssi Pazuzu sekä yötä mustempaa kosmisen hitauden messua tuottava Dark Buddha Rising ovat kaikessa hiljaisuudessa keväällä 2018 äänittäneet uuden albumin. Molemmat yhtyeet samaan tietoisuuden ja olemisen tilaan saattanut produktio on nimeltään ”Syntheosis”, ja se julkaistaan 5.4.2019 artistinimellä Waste of Space Orchestra.

”Syntheosis” on alun perin tilausteos Roadburn-festivaalille Alankomaihin, ja se esitettiin yli 3000 ihmisen edessä festivaalin päälavalla keväällä 2018. Roadburn on pienestä stoner rock -festivaalista sukupolvensa kenties merkittävimmäksi kasvanut nelipäiväinen poikkitaiteellinen jälkimetallin ja psykedelian keskittymä, jolla ovat esiintyneet kansainvälisen raskaan musiikin undergroundin ja riffityöstön merkittävimmät nimet Neurosiksesta ja Sleepistä Godfleshiin.

”Syntheosis”-albumi ei ole livetallenne tapahtumasta vaan pitkin kevättä ja kesää eri studioissa työstetty harkittu teos, jonka äänitti ja miksasi myös Oranssi Pazuzun ”Värähtelijä”-albumilla työskennellyt Julius Mauranen. Sen esittää Oranssi Pazuzun ja Dark Buddha Risingin jokaisesta kymmenestä jäsenestä koostuva orkesteri. Kymmenosaista, tunnin mittaista teosta voi lähestyä joko kiehtovana, psykedeelisenä metallialbumina tai haastavana suurena 9-osaisena tarinana, jossa sukelletaan kolmen syvempiä totuuksia etsivän olennon tietoisuuteen.

Shamaani (Vesa Ajomo) näkee piinaavia visioita ihmiskunnan tulevaisuudesta. Etsijä (Juho Vanhanen) etsii totuutta vieraista ulottuvuuksista salatuin keinoin. Riivaaja (Marko Neuman) korruptoi muita ja pakottaa heidät kieroihin suunnitelmiinsa.

Seremonian aikana avautuu portaali, joka imaisee kolmikon vieraaseen todellisuuteen, jota kansoittavat aivoja halkovat värimyrskyt ja minää mitätöivä audioväkivalta. Kolmikko on lopulta pakotettu löytämään tasapainon ja tulee samalla sulauttaneeksi mielensä yhdeksi kollektiiviseksi tietoisuudeksi.

Waste of Space Orchestra on
Vesa Ajomo – shamaanin ääni, kitara
Toni Hietamäki – basso
Niko Lehdontie – kitara, efektit
Ville Leppilahti – koskettimet, efektit
Marko Neuman – riivaajan ääni
Jukka Rämänen – rummut
Petri Rämänen – basso
Jussi Saarivuori – elektroniikka
Jarkko Salo – rummut
Juho Vanhanen – etsijän ääni, kitara

Svart Records julkaisee ”Syntheosis”-albumin CD:nä, tuplavinyylinä ja digitaalisesti 5.4.2019.

”Syntheosis”-albumin traileri:

Waste of Space Orchestran Facebook-sivut
https://www.facebook.com/wasteofspaceorchestra/