Orgaanista metalia verenmaku suussa: Torchian uusi albumi Kaaoszinen ensisoitossa

Tamperelainen death metalia tahkoava Torchia julkaisee lokakuun 27. päivä Concorde Music Companyn kautta uuden ”Of Curses And Grief” -nimisen albuminsa. Yhtye päätti tehdä mahdollisimman orgaanista saundia kyllästyttyään nykymaailman muoviseen musiikkiin. Albumille valikoitui tuottajaksi Hiili Hiilesmaa (HIM). Yhteistyössä yhtyeen kanssa Kaaoszine tarjoaa sivustollaan lukijoilleen mahdollisuuden kuunnella ennakkoon Torchian tulevan albumin. Voit kuunnella, miltä orgaaninen death metal kuulostaa herran vuonna 2017 tästä:

Yhtye on itse kertonut albumistaan seuraavaa:

”Kun otimme yhteyttä Hiili Hiilesmaahan, ilmoitimme ensimmäisessä viestissä, että aiomme tehdä vuoden kovimman metallidebyytin. Hiilen tästä innostuttua lähti homma aluilleen. Biisejä oli tässä kohtaa valmiina jo kasapäin, joten pääsimme valitsemaan levylle vain ja ainoastaan Torchian parasta antia. Meille oli myös tärkeää, että kappaleet muodostavat monipuolisen, mutta ehjän kokonaisuuden. Esimerkiksi hidas ja liejuinen My Land Shall Burn oli ilmiselvä valinta Dark and Coldin ja Headshotin kaltaisen vauhkoamisen vastapainoksi.

Tällä vuosikymmenellä bändit ovat lähes kisailleet siitä, kenen levyt kuulostavat isoimmilta, hiotuimmilta ja tavallaan raskaimmilta. Kyllästyneenä tähän standardiin päätimme hakea levylle orgaanisempaa soundia ja tähän Hiili oli täydellinen tuottaja. Muun muassa vaarantuntoa hakiessamme mielestämme onnistuimme sounditavoitteissa erittäin hyvin, ja esimerkiksi rummuista ei sampleja löydy. Kyse ei kuitenkaan ole mistään nostalgianhakuisuudesta vaan ajattoman soundin luomisesta. Nämä biisit on soitettu verenmaku suussa ja sen aistii.

Levyä nimetessä pohdimme kappaleita yhdistäviä teemoja ja huomasimme, että tekstien tarinat ovat kuin ylitsepääsemättömiä surun ja alakulon kirouksia kietoutuneena päähenkilön tai kertojan ympärille. Nämä tarinat eivät välttämättä kerro tästä maailmasta, mutta jokainen kuulija löytäköön omista kokemuksistaan niille symbolisia merkityksiä. Halusimme levyn kansitaiteen symboloivan sekä musiikin rujoutta että tekstien pimeää ja maagista maailmaa. Tekijäksi löytyi argentiinalainen Santiago Caruso, jonka maalaus Root of Mystery kuvastaa hienosti luonnonmystiikkaa ja albumin tunnelmaa.”

Kommentoi julkaisua