The Osiris Club – Blazing World

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.7.2014

Lontoosta ponnistava The Osiris Club julkaisi kesäksi debyyttialbuminsa ”Blazing WorldinIndie Recordingssin kautta kesäkuussa.  Samalta saarelta tulleet progressiivisen rockin suurudet ovat selvästi olleet innoittajina myös tässä teoksessa, joka lainaa kokeellista soundiaan progen kultavuosilta lisäten mausteeksi – tällä hetkellä kovin seksikkään – okkulttisen otteen.Visuaalisen ilmeen lisäksi tämä kuuluu lyriikoissa, joiden yhtye kertoo kumpuavan Margaret Cavendishin romaaneista.

The Osiris Club on lähtenyt musiikkinsa puolesta äärimmäisen kunnianhimoiselle tielle, eikä albumi valitettavasti pysy kaistallaan koko matkaa.Blazing World on kuuntelijalle kuin palapeli, josta ei palojen loppuessa muodostukaan kuvaa. Albumilta kuuluu myös eräänlainen väkinäisyys, joka korostuu erityisesti kerronnallisuutta hakevissa laulumelodioissa. Clubin taitoja niin sävellys- kuin soitinpuolella ei kuitenkaan käy kiistäminen. Yhtye saavuttaa ajoittain tavoittelemansa tunnelman ja pystyy tarjoamaan kekseliäitä riffejä sekä omaperäisiä melodioita. Soundimaailma on selkeä, mutta asiaankuuluvan etäinen. Tappavan tehokkaita biisikokonaisuuksia sen sijaan kertyy noin 40 minuutin kestoon harmittavan vähän.

Parhaimmillaan ”Blazing World” soi tunnelmallisten ”Mystery Sellsin”,”The Bellin” sekä astetta menevämmän ”Undoing Wrongin”kohdalla. Myös ”SeizeDecay” edustaa albumin tasapainoisempaa puolta, jota tulevaisuudessa toivoisi kuulevan lisää. Sen sijaan kiusallisimmat esimerkit sekavuudesta ovat nimikkokappaleen lisäksi etenkin levyn päättävä instrumentaali ”Miles And Miles Away”.

”Blazing Worldia” on  silti vaikea sanoa suoranaisesti huonoksi albumiksi, vaikka se ei nousekaan lajinsa parhaimmistoon.  The Osiris Club osoittaa, kuinka seitinohut loppujen lopuksi onkaan mestariteoksen ja epäonnistumisen ero. Uskon silti, että yleisönsä bändi tavoittaa, enkä missään nimessä unohtaisi tätä suuria saappaita sovittavaa brittiyhtyettä.

7/10

Kappalelista:
01. That’sNotLikeYou
02. SolidGlass
03. MysterySells
04. The Bell’s
05. Blazing World
06. UndoingWrong
07. SeizeDecay
08. Miles And Miles Away

https://www.facebook.com/Osirisclub

Kirjoittanut: Ville Virtanen