Oslo Ess viidelle keikalle Suomeen tammikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.9.2012

Norjalainen ”asvalttipunkkia” soittava Oslo Ess saapuu Suomeen viidelle keikalle tammikuussa. Vuonna 2010 aktivoitunut, elämänmyönteistä ja energistä ”asvalttipunkkia” soittava norjalaispoppoo on saanut uralleen räjähtävän alun. Jo heti toisen keikkansa jälkeen yhtye buukkattiin yhdelle Norjan suurimmista festivaaleista – vielä täysin nimettömänä bändinä. Suosio kasvoi vauhdikkaasti, ja jo seuraavana kesänä yhtye soitti samaisen Øya Festivalin päälavalla ja oli saavuttanut aseman yhtenä keikkailevimmista bändeistä Norjassa.

Bändi julkaisi kriitikoiden ylistämän debyyttialbuminsa Uleste bøker og utgåtte sko maaliskuussa 2011. Se oli samana vuonna ehdolla myös parhaan rockalbumin saajaksi ”Norjan Grammyissä” eli Spellemannprisen –kilpailussa. Seuraava, juuri julkaistu levy Verden på nakken, venner i ryggen kipusikin julkaisuviikollaan suoraan Norjan albumilistan ykköseksi. Yhtyeen radiohitit Gi Meg Noe Dritt, Alt Jeg Trenger ja Caroline ovat soineet tauotta radiossa vuodesta 2010 saakka.

Yhtye on viettänyt viime aikoina enemmän aikaa tien päällä kuin kotona – tavoitteena nelikolla onkin olla Norjan eniten kiertävä bändi. Norjan nykyisen ennätyksen Oslo Ess ylittäisi soittamalla vuodessa yli 200 keikkaa, ja tavoite on tämän vuoden osalta jo miltei saavutettu.

Suomen kiertue:
23.1. Bar Loose, Helsinki
24.1. Pub Katse, Jyväskylä
25.1. Yo-talo, Tampere
26.1 Bar 15, Seinäjoki
27.1 45 Special, Oulu