Oululainen indiekomeetta Satellite Stories julkaisee uuden albuminsa helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.12.2014

Satellite Stories 2014Oululainen indiekomeetta Satellite Stories julkaisee uuden ”Vagabonds” nimeä kantavan albuminsa helmikuun 27. päivä. Yhtyeen kolmas albumi ”Vagabonds” alkaa samannimisellä kappaleella, joka on kuin yhteenveto elämästä, jota yhtyeen jäsenet ovat viettäneet viimeiset 24 kuukautta. Bändi on ollut lähes tauotta kiertueella marraskuusta 2013 asti, jolloin heidän läpimurtosinkustaan ”Campfire” muodostui lukemattomilla Eurooppalaisilla radiokanavilla soinut indiehitti. Yhtye on nyt laittanut Youtubeen kuunneltavaksi uuden singlensä nimeltä ”” ja voit kuunnella kyseisen kappaleen tästä:

”Meistä tuli kulkureita, matkustimme vain paikasta toiseen ilman pysyvää osoitetta”, kertoo kitaristi Marko Heikkinen.

Vuonna 2014 yhtyeen kappaleita streamattiin miljoonia kertoja, he soittivat loppuunmyydyn klubikiertueen ja päättivät kiertueensa kesään, jolloin he soittivat pääesiintyjinä Euroopan isoimmilla indiefestivaaleilla. Tämä ei mikään pieni saavutus, varsinkin kun yhtye on aina julkaissut materiaalinsa itsenäisesti MXYZ Musicin, BMG:n ja muiden ystäviensä kautta.

Festivaaliesiintymisten välissä yhtye yhtye majoittui kahdeksi kuukaudeksi Kentin alueelle Isoon-Britanniaan, jossa he äänittivät uuden levynsä huipputuottaja Simon ”Barny” Barnicottin kanssa. Barny on aiemmin työskennellyt mm. Arctic Monkeysin, Temper Trapin, Kasabianin ja Bombay Bicycle Clubin kanssa. Viimeinkin yhtyeellä oli tuottaja, jonka kanssa yhtyeen kappaleet soivat omaehtoisesti. Viimeisen parin vuoden aikana yhtye on kuljeksinut päämäärättömästi ja kirjoittanut kappaleita ilman selkeää genreä tai estetiikkaa (uudella levyllä on vaikutteita lähinnä uudesta elektronisesta tanssimusiikista, brittipopista, trapista ja jukesta). Nukkuen, odotellen, tavaten ihmisiä, nähden uusia kasvoja joka päivä, ainoana pysyvänä kiintopisteenä fanit, jotka tulivat keikoille, ja keikkalava ainoana pysyvänä paikkana, jossa bändi tuntee olevansa kotonaan.

Ensimmäisenä uuden levyn lohkaisuna Satellite Stories esittelee ”The Trap” -nimisen kappaleen. Kakofoniset torvet johdattelevat kappaleeseen, joka kuvaa äärirajoilleen vietyä suhdetta yhteiskunnassa, jossa karu taloudellinen todellisuus voi johtaa kaiken menettämiseen. Satellite Stories tulee tekemään keväällä 2015 laajan julkaisukiertueen ”Vagabonds” -levyn julkaisun tiimoilta.

Satellite Stories: Vagabonds (Soliti 035)
27.02.2015

Vagabonds
Heartbeat
Polarized
Campus
Heroine
When Love Became
Painted Arms
Round and Round
Same Sun
The Trap
With You