Oululainen omaperäistä avantgardemetallia soittava Wyrmwoods julkaisi ”Year of Dearth” -singlen tulevalta neljänneltä albumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 8.9.2022

Oululainen omaperäistä avantgardemetallia soittava Wyrmwoods julkaisi singlen ”Year of Dearth”. Kappale on otettu marraskuun 4. päivä julkaistavalta bändin neljänneltä studioalbumilta ”No Sun Nor Moon”, jonka julkaisusta vastaa Inverse Records.

Wyrmwoodsin neljäs albumi ’No Sun Nor Moon’ on jatkoa viime levyn progressiiviselle avantgardemetallille mutta keskittyneemmässä ja hiotummassa yhdeksän kappaleen paketissa. Albumilla kuullaan paljon tuttuja ambientin ja progressiivisen rockin vaikutteita, jota kuullaan esimerkiksi vaihtuvissa tahtilajeissa ja lisääntyneesssä saksofonin käytössä kappaleissa. Silti suoraviivaisempiakin black metal -kappaleita löytyy albumilta runsaasti. Tuotanto on ottanut askeleen puhtaampaan ja vähemmän kaoottiseen suuntaan edellisiin julkaisuihin verrattaessa. Myös death metal -vaikutteita kuullaan tällä kertaa enemmän etenkin singlejulkaisulla ’Year of Dearth’, jolla esimerkiksi laulut ovat nyt lähes pelkästään matalia murinoita.”

Bändin ainoa jäsen Nuurag-Vaarn

Biisilista:

  1. Where Was a Worm Before
  2. Year of Dearth
  3. Raged With Curses and Sparkles of Fury
  4. Mother of Maladies
  5. Woe and Wailing
  6. Oberon’s Forests
  7. Over the Disorganized Immortal
  8. Deeper Labyrinths of the Mind
  9. Shadows of Our Past and Future