Oululainen trio Napalm Ted painaa kiivaalla tahdilla eteenpäin – arviossa yhtyeen tuorein kokopitkä ”Mouthful”

Nuori oululainen trio on jakanut aktiivisesti death metalin, grindcoren ja punkin sisältämän kombinaation tarjoamaa ilosanomaansa kansalle. Vuodesta 2015 lähtien kolmihenkinen poppoo on julkaissut pienimuotoisia teoksia. Näiden julkaisujen joukkoon on mahtunut viime vuoden keväällä tekaistu kokopitkä ”Fleshbox” (2017). Menoa ja meininkiä on jälleen luvassa, sillä tälle vuodelle Napalm Ted tarjoaa uutta maistiaista ”Mouthfulin” muodossa.

Vaikka bändiltä löytyykin jo aikaisempaa materiaalia, on tuorein julkaisu ”Mouthful” omalla kohdallani uusi tuttavuus. Ja kyllä, yhdeksällä sävellyksellä varustettu kiekko lupailee koko rahan edestä aikaisemmin mainittua myrskyisää yhdistelmää ilman suurempia kompromisseja. Hieman yli kahdenkymmenen minuutin pituinen julkaisu on tuotannoltaan asiallisesti toteutettu. Pienetkin koukerot ja svengaavat osuudet jäävät helposti mieleen, vajaan kahden ja kolmen minuutin pituisia vihanpurkauksia kuunnellessa.

”Mouthful” ei tarjoa varsinaisesti täysin tajunnanräjäyttäviä hetkiä, mutta lyhyemmätkin osuudet, kuten muun muassa ”A Shitty Dealer” ja ”Eaten by Pigs” ovat kelpoja suorituksia. Lauluosuudet vaihtelevat örinöillä ja huudoilla, joista jälkimmäisen sovitus ei tahdo oikein napata omaan mieleeni. Olisin tyytynyt siihen, että koko julkaisu olisi toteutettu pelkillä örinäosuuksilla, koska ne toimivat. Toimivuudesta puheen ollen, levyn viimeinen ja samalla pisin kappale ”Decoration of Doom” osuu omaksi suosikikseni. Teoksesta kuulee albumin svengaavimmat ja tarttuvimmat sovitukset.

Napalm Tedin toinen kokopitkä ”Mouthful” ei ole hullumpi lisä bändin tuotantoon. Grindcoresta ja kuolonmetallista kiinnostuneiden kannattaa ottaa levy haltuun. Ehkä lähiaikoina saamme kuulla oululaisesta triosta jotain lisää, sillä heidän rattaansa pyörivät melkoisen kiivaalla tahdilla.

7+/10

Kappalelista:

1. Need for Spread
2. A Shitty Dealer
3. Permanent Horror
4. A Saviour
5. Lethal Laughter
6. March of the Ducks
7. The Way
8. Eaten by Pigs
9. Decoration of Doom

Napalm Ted Facebook

Napalm Ted Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua