Out Of Breath – Burnout

Lahtelainen Out Of Breath on ollut kasassa jo vuodesta 2003 lähtien. Muutama demo ja pienjulkaisu on vuosien varrella ehtinyt nähdä päivänvalon, ja nyt onkin täyspitkän albumin aika. Albumi on nimeltään ”Burnout”.

Levy käynnistyy ”The Tale Of A Soul” -nimisellä kappaleella, joka on raskaspoljentoinen veto ja ehkäpä juuri siksi väärä kappale avausraidaksi. Toki tästä löytyy pientä yllätysmomenttia, koska suurin osa kuulijoista varmasti odottaa bändin hyökkäävän heti täydellä teholla kuulijan kimppuun. Seuraavana kuullaankin nimikkokappale ”Burnout”, joka on lähestulkoon yhtä raskas kappale kuin edeltäjänsäkin mutta jollain tapaa selkeästi valmiimpi teos. Kappaleesta löytyy myös melodisempia hetkiä, ja muutenkin siinä on erittäin hyvä groove koko ajan.

Reflection”-kappale on mielenkiintoinen yhdistelmä modernia ja perinteistä ”vanhan koulun” hardcorea. Hyvin tuntuu rullaavan molemmilla osa-alueilla. Out Of Breath on siitä mielenkiintoinen yhtye, ettei se ole lähtenyt niin monen muun kotimaisen orkesterin tapaan yrittämäänkään tehdä mitään NYHC-tyylistä tavaraa vaan edustaa ihan omaa rehtiä tyyliään. Tämän genren yhtyeillä on useimmiten vaikeuksia erottua joukosta, mutta Out Of Breath onnistuu siinä hyvin. Kaikesta huolimatta ”Burnout” ei kuitenkaan ole ihan täydellinen timantti, sillä se tuntuu parissa kohtaa hieman polkevan paikallaan – ei kuitenkaan niin pahasti, että se pahemmin häiritsisi.

One To You All”, ”Back From The Shadows” ja kevyesti Biohazard-henkinen ”The Memory Stays” tekevät tästä ehdottomasti yhden mielenkiintoisimmista kotimaisista julkaisuista. Mikäli rehellinen beatdown kiinnostaa, suosittelen tsekkaamaan tämän yhtyeen. Out Of Breath on myös livenä varsin energinen, joten mikäli yhtye sinun kotikulmillesi saapuu, kannattaa mennä paikalle.

7/10

Kappalelista:

1.The Tale Of A Soul
2.Burnout
3.Reflection
4.One To You All
5.Time To Take It Back
6.Back From The Shadows
7.Sometimes Life Is Hard
8.Many Tales I’ve Heard
9.Misantrophy
10.The Memory Stays

https://www.facebook.com/oobhc

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua