Outoa ja kuraista death/grindcore-musisointia – arviossa tanskalaisen Vomit Angelin debyytti ”Imprint of Extinction”

Viisivuotias tanskalainen Vomit Angel vaikuttaa mielenkiintoiselta kahden miehen yhtyeeltä. Tarkasteltaessa herrojen ulkoista näkemystä, heillä näyttäisi olevan hyvä maku black ja war metalin suhteen. Ulkonäkö saattaa kuitenkin tässä tapauksessa pettää. Duo ilmoittaa, että sen pyörittämä Vomit Angel tarjoaa kuolonmetallin ja grindcoren sekoittamaa soitantaa. Pitäisikö tässä vaiheessa hälytyskellojen soida? No, lyriikat käsittelevät sitten omia henkilökohtaisia kokemuksia. Mitähän nämä aiheet sitten tarkalleen tarkoittavat? Viimeistään debyyttijulkaisun ”Imprint of Extinction” aikana kaikki mahdolliset ennakkoluulot alkavat tulla selville.

”Imprint of Extinction” -albumi aloittaa mukiinmenevästi, mikä suorastaan antaa poikkeuksellisen positiivisen vaikutelman kaikkien ennakkoluulojen jälkeen. Jo levyn ensimmäiset kolme lyhyttä ja ytimekästä tykitystä eivät kuulosta hullummilta suorituksilta. Siinä sivussa tunnelma liikkuu jossakin Blasphemyn ja Clandestine Blazen välillä.

Lyhyen ajan jälkeen kaikki hyvä kuitenkin loppuu, ja varsinainen outous alkaa paistaa. Alkupuolella menevät vokaalisuoritukset muuttuvat ja kuulostavat lähinnä kurppaiselta rupikonnalta. Lisäksi kappalelistan väliin on tungettu oksennus- ja paskantamisefektejä, jotka eivät tee tavalliseen tallaajaan vaikutusta. Toisin sanoen kuunteleminen on outoa ja samaan aikaan kuvottavaa.

Päällisin puolin lopuissa levyn kappaleissa ei ole pahemmin vikaa. Erityisesti ”Satanic Eelhead, ”The Sabbath of the Goat” ja ”Freezing to Death” ovat potkivia teoksia. Myös levyn soundimaailmat ovat hyvällä tavalla sopivan tunkkaiset ja tummat. Valitettavasti kaiken myönteisen pilaavat jo aiemmin mainitut, typerän kuuloiset rupikonnalaulut ja muut iljettävät ripuliääniraidat, joita levyllä kuuluu siellä täällä. Tällaiset viat laskevat ”Imprint of Extinction” -levyn tason melkoisiin pohjalukemiin.

Vomit Angelin esikoisalbumi on suurimmaksi osaksi pelkkää oksennusta. Tähän en enää suostu palaamaan, vaikka pääni työnnettäisiin sontaiseen vessanpönttöön. Jätän tämän albumin niille, jotka tykkäävät tämäntyyppisestä, tunkkaisesta grindcoresta ja savesta. Itse aion palata ennemmin Blasphemyn ja Clandestine Blazen ääreen.

5/10

Kappalelista:

1. Intro
2. Concussion
3. Ancient Heritage
4. Hobo in the Woods
5. Vomit Angel
6. Untitled
7. U.S.G
8. Satanic Eelhead
9. Petard
10. Hollow Earth
11. Poisoned Dreams
12. The Sabbath of the Goat
13. Vestfyen Classic
14. Unearthed Skull
15. Freeing to Death
16. Guinea Pig
17. Defecation
18. A Brutal Meeting
19. Surprise
20. Raped by the Horny Goat (Hidden Track)

Vomit Angel Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

 

Kommentoi julkaisua