Overdoze – Dosed Back To Reality

Overdoze on 2009 perustettu kahden miehen thrash metal bändi, jonka sanoitukset pyörivät pääosin alkoholin ympärillä. Nyt arvosteluun on päässyt bändin viimeisin demo ”Dosed Back To Reality”.

”Hei tehdään jotain erilaista!” on varmasti ollut mielessä, kun Overdoze on valinnut demon biisijärjestystä. ”Dosed Back To Reality” alkaa nimittäin yli kahdeksanminuuttisella instrumentaalilla. Kyseessä on vielä täyttä thrash-paahtoa oleva instrumentaali. Demo sisältää kolme biisiä, joista kahdessa muussa on laulutkin mukana. Overdozen uutukainen on ilmeisesti nauhoitettu kotioloissa, eli soundit eivät ole mitkään parhaimmat, joskin ne sopivan bändin rujoon thrash metalliin varsin hyvin. Poikkeuksen tekevät rummut, jotka ovat liian voimattomat ja muoviset.

Overdoze on todellakin kahden miehen yhtye, jossa toinen kaveri hoitaa rummut ja toinen muut soittimet ja laulun. Kitara ja bassot vetelevät simppeleitä riffejä, jopa ihan hyvin. Rummuttelu on yksinkertaisuudessaan myös ihan onnistunutta, jos huonoja soundeja ei oteta lukuun. Vokaalit hoidetaan matalla huudolla, mikä on harvinaista thrash metallissa, mutta komea korina kaverista lähtee. Soittopuoli on sinänsä kohdillaan, mutta joku vain mättää.

Kappaleissa ei ole oikein mitään tunnetta ja riffit ovat kuluneita. Biisit ovat turhan tasapaksuja eivätkä jää mieleen. Demon aloittava instrumentaali kuulostaa siltä, kuin se olisi kasattu useammasta keskeneräisestä biisistä ja lauluttomuus saa kappaleen kuulostamaan äärettömän tökeröltä. Muutama ”yeah beer” -huuto väliin ja biisit olisivat paljon mielenkiintoisempi. Suosittelisin hankkimaan vaikka yhden jäsenen lisää ja miettimään sovituksia vähän tarkemmin, sillä varsinkin ”Weak End” biisin loppu kuulostaa todella ankealta. Eli soitto toimii, ja kunhan saadaan vielä biisitkin toimimaan, on kasassa tiukka paketti.

4/10

Kappalelista:
01. And Beer For All
02. Dosed Back To Reality
03. WeakEnd

http://www.myspace.com/overdozemetal

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua