OverDoze – Supreme Dosage

Helsingistä kajahtaa uusia thrashin ääniä, koska OverDose on julkaissut debyyttialbuminsa ””. Tässä on jälleen esimerkki debyytistä, joka osoittaa, että kyllä meillä Suomessa osataan. Kuten kaikki musiikki-ihmiset varmasti tietävät, on oluen virratessa perustettu yksi jos toinenkin bändi; näin on myös saanut alkunsa vuonna 2009. Muutaman vuoden ja ehkä epäonnistumisenkin jälkeen oikea suunta on löytynyt ja levyyn on panostettu paljon.

Heti ensimmäinen kappale ”Dosed Back To Reality” saa jalan hakkaamaan tahdissa ja tulee sellainen fiilis, että tämän levyn todella haluan kuunnella. Seuraavat kappaleet jatkavat myös vahvasti sisältäen mm. thrashille tyypillisiä kitarariffejä, jotka eivät kuitenkaan jää mitenkään tylsiksi. Laulaja-kitaristi Valtteri Vuollekoski tekee vahvaa työtä, jota on mukava kuunnella. Kaikki toimii hyvin yhteen, eikä jää epäselväksi, että hommaa on tehty jo jonkin aikaa.

Yhdeksi omaksi suosikkikappaleekseni nousee levyn neljäs ”Asylum Of Madness”, joka on erittäin vahva veto ja jossa laulu ja taustat käyvät hyvin yhteen. Suosittelen tätä menevämmän musiikin ystäville. Hiki tulee jo melkein pelkästä kuuntelusta, ja voisin taatusti uskoa juoksevani muutaman muun ihmisen kera pitissä tämän tahdissa.

Levy on kokonaisuudessaan onnistunut. Vaikka jotkin kappaleet jäävätkin hieman tasaisen varmoiksi vedoiksi, ei levyllä varsinaisesti yhtään huonoa kappaletta ole. Levy toimii heti ensikuuntelulla ja paranee vain kuuntelukertojen lisääntyessä. Itse vanhana 90-luvun hevidiggarina tunnistan helposti joitain vaikutteita esimerkiksi Sepulturalta ja Panteralta.

Levyn viimeinen kappale ”Beer For All” yllättää positiivisesti erilaisuudellaan. Kappale on vaihteeksi osittain rauhallinen, eikä laulua ole ollenkaan. Sen sijaan kuuluvuutta on hienosti annettu soittimille. Nopeammassa kohdassa kitarariffit muistuttavat jokseenkin vanhaa Metallicaa. Ehdottomasti levyn parhaimmistoa, johon on hyvä lopettaa.

8+/10

Kappalelista:

01. Dosed Back to Reality
02. Way of the North
03. Abyssus
04. Asylum of Madness
05. The Great Northern Alcoholculture
06. Night After Tomorrow
07. The Last
08. WeakEnd
09. And Beer for All

https://www.facebook.com/Overdozemetal/?fref=ts

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua