Overkillin basisti pohtii, että bändi olisi kuulunut osaksi The Big Fouria – tiellä ainoastaan levynmyynti

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.1.2023

Thrash metallin neljä suurta on legendaarinen instituutio, johon kuuluvat Metallica, Megadeth, Slayer ja Anthrax. Vuosien aikana monet metallifanit ovat kuitenkin keskustelleet siitä, olisiko nelikkoa pitänyt laajentaa kvintetiksi, sekstetiksi tai jopa septetiksi. Bändit, kuten Testament, Overkill ja Exodus ovat olleet monen mielestä suuren neljän veroisia yhtyeitä, jotka ansaitsevat tunnustusta.

Nyt Overkillin basisti D.D. Verni pohtii asiaa tuoreessa MetalSucksin haastattelussa.

”En ole varma, saammeko ansaitsemaamme arvostusta….. Minusta on aina tuntunut siltä, että ’The Big Four’ syntyi, koska ne myivät enemmän. En usko, että kyse on heidän vaikutusvallastaan, vaan heidän myynnistään. He myivät eniten levyjä, joten siksi he ovat ’The Big Four’. Koska Overkill, Exodus ja Testament olivat yhtä tärkeitä genren muodostamisessa, meitä kutsutaan usein seuraavaksi aalloksi, ja se johtuu siitä, ettemme myyneet yhtä paljon. Jos olisimme myyneet enemmän levyjä, olisimme olleet siellä heidän kanssaan”, Verni kertoo ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Luulen, että me kaikki loimme genreä samaan aikaan. Olimme kaikki mukana, mutta he olivat vain jostain syystä suositumpia. Minusta Overkillin panos thrashiin ei ole yhtään vähäisempi kuin heidän; me teimme sitä juuri silloin, kun he tekivät sitä. Levymme ilmestyivät samaan aikaan, ja rakensimme genreä yhdessä. Mutta he vain myivät enemmän levyjä kuin me, ja se on hienoa. Hyvä heille, sehän on tässä ideana. Mutta minusta ei ole koskaan tuntunut siltä, että ’Big Four’ -yhtyeet olisivat vaikuttaneet enemmän, he vain myivät enemmän.”

Overkill on julkaisemassa seuraavan ”Scorched”-nimisen albuminsa 14. päivä huhtikuuta Nuclear Blast Recordsin kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy