Kuva: Juha Torvinen

Oy Aku’s Factory Ltd:n osake-enemmistö Keele Oy:lle

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 24.5.2024

Tänään, 24. toukokuuta solmitun kaupan myötä Akun Tehtaalla toimivan, laadukkaista tapahtumateknisistä palveluistaan tunnetun Oy Aku’s Factory Ltd:n osake-enemmistö siirtyy Keele Oy:n omistukseen. Keele Oy on vuonna 1990 perustettu rahoituspalveluihin ja sijoitustoimintaan keskittynyt yritys, jonka toimitusjohtaja on St1:n perustajana ja omistajana tunnettu Mika Anttonen.

Hiljattain Avainlippu-tunnuksen suomalaisesta palvelusta saanut Aku’s Factory jatkaa näin ollen kokonaan kotimaisena yrityksenä, eikä muutoksia yhtiön päivittäistoimintaan ole tulossa. Yhtiön toimitusjohtaja Aku Syrjä kommentoi aihetta seuraavasti:

”Kaupan myötä Oy Aku’s Factory Ltd:n toiminta varmistuu ja vahvistuu pitkälle tulevaisuuteen, jopa aikaan, jolloin alkuperäisiä omistajia ei enää ole. Keele Oy:tä ohjataan Keele-säätiön sääntöjen mukaisesti, mikä mahdollistaa yhtiön toiminnan kasvun kotimaisessa omistuksessa ja tuo henkilökunnalle varmuutta toiminnan pitkäaikaisesta kehittämisestä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keele Oy:n toimitusjohtaja Mika Anttonen ihastui Akun Tehtaan tarinaan:

”Perustin Keele Oy:n Polin harjoitustyönä ja osakepääoman säästin kesätöistä. Idea syntyi saunassa, ilman hajuakaan mitä kaikkea Keele Oy tuleekaan tekemään. Akun Tehdas sopii täydellisesti Keele Oy:n tarinaan ja siihen arvopohjaan, jonka haluan kantavan pitkälle tulevaan.”

Aku’s Factory Ltd:n toisena vähemmistöosakkaana jatkaa Tampere-talo Oy:n tytäryhtiö Talo Events Oy, jonka toimitusjohtaja Paulina Ahokas näkee uudistuksen myönteisenä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Me Talo Events Oy:ssä näemme tämän kaupan varmistavan hienon suomalaisen menestystarinan jatkon, kasvun ja kehityksen kotimaisissa käsissä. Meillä on ilo olla tekemässä merkittävän elämystalouden kasvua ja kehitystä yhdessä tämän tähtijoukkueen kanssa.”

Vuonna 2008 perustettu Oy Aku’s Factory Ltd on Eppu Normaali Oy:n tytäryhtiö. Sen liikevaihto oli vuonna 2022 noin 10 miljoonaa ja vuositasolla se työllistää yli 50 vakituisen työntekijän lisäksi satoja freelancereita suoraan tai välillisesti.

Keele Oy on vuonna 1990 perustettu yritys. Keele-konserniin kuuluu St1 Nordic Oy ja Vierumäki-yhtiöt. Keele Oy työllistää suoraan 5 henkilöä.

Vuonna 2024 perustettu Talo Events Oy on Tampere-talo Oy:n tytäryhtiö. Toiminnan pohjana on laaja-alainen yli 30 vuoden tapahtuma-alan kokemus. Talo Events Oy työllistää 27 vakituista työntekijää sekä tarjoaa työtilaisuuksia tapahtuma-alan kumppaneille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy