OZ Kiinnitetty AFM Recordsille

Nakkilassa 1977 perustettu ja myöhemmin ruotsalaistunut teki paluun lähes 20 vuoden tauon jälkeen vuoden 2010 alkupuolella. Parhaiten yhtye muistetaan vuonna 1983 julkaistusta ja legendan asemaan nousseesta ”Fire in the Brain” -albumista sekä vuotta myöhemmin julkaistusta ”Turn the Cross Upside Down” EP:stä ja sen nimikappaleesta. Yhtyeessä musisoivat edelleenkin alkuperäinen trio vokalisti Ape De Martini (Tapani Hämäläinen), basisti Jay C. Blade (Jukka Lewis) sekä rumpali Mark Ruffneck (Pekka Mark) vahvistettuna nuoremman polven ruotsalaisella kitaristikaksikolla Michel Santunione ja John Berg.

Uuden ”Burning Leather” nimeä kantavan albumin julkaisee AFM ja sen Suomen julkaisupäiväksi on asettunut 23.11.2011 Tukholmassa nauhoitetun albumin tuottajana on häärinyt metallin ja vähän muunkin musiikin erikoismies Nicke Anderson (mm. Imperial State Electric, Death Breath, ex-Entombed, ex-Hellacopters). Yhtye itse kommentoi kiinnitystään AFM:lle osuvan ytimekkäästi:

”OZ on ylpeä kiinnityksestään AFM:lle. U.D.O. ei voi olla väärässä!”

Uudella perinnetietoisella metallialbumilla kuullaan sekä kokonaan uutta materiaalia, mutta myös vanhoja uudelleen äänitettyjä kappaleita.

Levyltä löytyvästä ”Dominator” kappaleesta on jo julkaistu ruotsalaisesta hip hop Infinite Mass -yhtyeestäkin tutun Amir Chamdin ohjaama video, joka löytyy mm. netistä osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=WX-0Lit2vPw Amir on aikaisemmin ohjannut videoita mm. The Cardigansille ja Hellacoptersille ja viime vuonna ilmestyi herran viimeisin elokuva Cornelis.

Viimeksi yhtye nähtiin suomalaisilla keikkalavoilla elokuussa Jalometalli festivaaleilla Oulussa. Levyn julkaisun kynnyksellä yhtye on mahdollista nähdä elävänä Helsingissä Metal Warning Festival IV:ssa Kulttuuriareena Gloriassa 11.11.11

Kommentoi julkaisua