Ozzfest, Knotfest, Hoarsefest! Ensimmäistä Hoarsefestiä juhlittiin Helsingin On The Rocksissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.12.2019

Ihka ensimmäistä Oceanhoarse-yhtyeen järjestämää Hoarsefest-festivaalia juhlittiin lauantaina Helsingin On The Rocksissa. Illan aikana nähtiin peräti viisi bändiä: Thy RowWake Up Frankie, DirtI Revolt sekä illan isäntä Oceanhoarse. Lisäksi kakkoslavalla nähtiin soittoaikojen välissä musiikkiklinikoita muun muassa Fear Of Dominationin Sara Strömmeriltä ja Wintersunin Asim Searahilta. Allekirjoittanut pääsi paikalle vasta ensimmäisen bändin jo esiinnyttyä, mutta tiedossa olisi vielä mittava kattaus musiikkia.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Lyhyessä ajassa suuren suosion kerännyt Wake Up Frankie tuli monelle varmasti tutuksi voitettuaan tämän vuoden Tuska-Torstain. Keikan alku oli hieman kohmeinen niin lavalla kuin yleisön puolella; arvoitukseksi jää, johtuiko kyseinen aikaisesta esiintymisajasta vai jostain aivan muusta. Muutaman kappaleen jälkeen homma kuitenkin heräsi henkiin, ja yhtyeen keulahahmo Kasperi Meriläinen huudatti yleisöä taitavasti – ja yleisöhän vastasi. Varsinkin uusin single julkaisu ”Afterlifestyle” sai yleisön hytkymään, samoin kuin yhtyeen nimikkokappale ”Wake Up, Frankie”, jolloin lavan edustalle muodostui pienehkö pitti, Frankien ohjaamana totta kai.

Kovassa nosteessa oleva Dirt nousi lavalle seuraavana. Yhtye oli tehnyt mielenkiintoisen ja hieman riskialttiin valinnan soittaessaan peräti kuusi julkaisematonta kappaletta, kuten ”Counting Bodies” sekä ”Greed”. Jälkimmäinen kertoo yhtyeen mukaan ”narsisti-kusipäästä”, ja selkeästi jokainen yleisössä tuntee tällaisen henkilön, koska niin hyvin yleisö eli mukana, vaikka kappale ei ollut entuudestaan tuttu. Dirt toimitti erittäin ammattimaisen show’n valoineen, synkronoitujen moshausten sekä taitavan vokalistin ansiosta. Odotan innolla ,minne uusi musiikki ja tulevaisuus tämän poppoon viekään.

Illan neljäntenä esiintyjänä lavan valtasi keravalainen I Revolt. Tämä bändi menee kovaa, ja kaasua ei himmata matkan varrella. Keikka alkoi korkealta, mutta sen edessä sitä vietiin vielä korkeammalle ja korkeammalle – ja se jos jokin on taito. Itselleni entuudestaan tuntematon I Revolt yllätti todella positiivisesti lavakarismallaan sekä mörinällään, ja yleisöstä oli huomattavissa samanlaisia tuntemuksia – sen verran pittiä kertyi etualalle pyörimään.

Kokonaisuudessaan Hoarsefest oli napakka, monipuolinen ja onnistunut kokemus. Tällaiset tapahtumat ovat varmasti kannattavia sekä bändeille että yleisölle; kun sisään astuu yhden bändin fanina, voi ulos lähtiessään huomata olevansa jo muutaman tai useammankin bändin uusi fani. Hoarsefest on ehdottomasti tapahtuma, jonne kannattaa suunnata, mikäli sellainen mahdollisuus vielä suodaan.

Luetuimmat

Uusimmat