Ozzy Osbourne julkaisi viimeisen osan ”Patient Number 9” -albuminsa teosta kertovasta dokumentista

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.10.2022

Legendaarinen rockmuusikko ja TV-persoona Ozzy Osbourne on julkaissut odotetun uuden albuminsa ”Patient Number 9”. Albumi on Ozzyn 13. soolostudioalbumi, jonka tuotannosta vastaa Andrew Watt. Uusi albumi on ensimmäinen julkaisu sitten Osbournen kriitikoiden ylistämän, maailmanlaajuisesti listojen kärkeen nousseen ”Ordinary Manin” (2020). Se on raskasta, se on kovaa, se on historiallista – se on kaikkea, mitä Ozzy Osbournen levyltä voi toivoa, ja ehkä enemmänkin.

Ozzy, joka työskentelee tuottaja Wattin kanssa jo toista kertaa, toivottaa albumille tervetulleeksi dynaamiset A-listan vieraat. Black Sabbathin perustaja, kitaristi ja riffimestari Tony Iommi esiintyy ensimmäistä kertaa Ozzyn sooloalbumilla. Levyllä on myös Pearl Jamin kitaristi Mike McCready, Jeff Beck, Eric Clapton sekä pitkäaikainen, oikeakätinen ja kuusikielinen peto Zakk Wylde, joka soittaa suurimmassa osassa kappaleita. Suurimmasta osasta albumin rummuista pitää huolen Red Hot Chili Peppersin Chad Smith, mutta kolmella kappaleella kuullaan myös edesmennyttä Foo Fightersin Taylor Hawkinsia. Vanha ystävä ja entinen OZZY-yhtyeen jäsen, Metallican Robert Trujillo, soittaa bassoa useimmissa albumin kappaleissa, kun taas Guns N’ Rosesin Duff McKagan ja Jane’s Addictionin Chris Chaney tarjoavat bassoa muutamiin kappaleisiin.

Ozzyn tuoreesta sooloalbumista tullaan julkaisemaan myös virallinen dokumentti, jossa kerrotaan albumin synnystä. Dokumentin viimeinen eli kolmas osa on nyt julkaistu ja voit katsoa sen tästä:

Dokumentin kaksi ensimmäistä osaa löydät puolestaan tästä: