Ozzy Osbourne striimauksesta saatavista rojalteista: ”Spotify on yksi iso vitsi”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.5.2022

Spotify on ollut pitkään monien muusikoiden hiuspisteessä alhaisten palkkatasojen vuoksi. Jotkut viimeaikaiset kriitikot ovat olleet Failure, joka veti kaiken musiikkinsa palvelusta osana protestia, ja All That Remains -vokalisti Phil Labonte sanoi äskettäin, että on järjetöntä ”käyttää näppärästi ikään kuin 0,0007 dollarin senttiä jokaisesta pyöräytyksestä olisi reilua”. Yksi bändi jopa kirjoitti jopa 1000 30 sekunnin kappaletta, koska heidän omin sanoin: ”Miksi kirjoittaa pidempiä kappaleita, kun saamme tarpeeksi vähän palkkaa vain 30 sekunnista?

Classic Rockin tuoreessa haastattelussa Ozzy Osbourne on jakanut suoran mielipiteensä Spotifysta kertoen siitä seuraavaa:

”Spotify on vitun vitsi. Musiikin tekeminen rojaltin näkökulmasta on valunut vessasta alas.”

Ja tämä tulee Ozzy Osbournelta, jonka kymmentä suosituinta kappaletta on striimattu kaikkia 30–438 miljoonaa kertaa. Muualla haastattelussa Osbourne pahoittelee myös nuorten muusikoiden yleistä tilannetta ja kertoo siitä seuraavaa:

”Maailma on nykyään täysin erilainen. Ennen saatoit soittaa keikkoja ja tulla huomatuksi. Nyt ostat kirjan rocktähdeksi tulemisesta, luet sen ja jatkat siitä.”