Ozzy Osbournen alkoholin ja huumeiden sietokyky ei johdu suinkaan pimeyden voimista, vaan geenimutaatiosta

Ozzy

Pimeyden prinssinäkin tunnettu, Black Sabbathista tunnetuksi tullut heavy metal -laulaja Ozzy Osbourne on onnistunut pysymään hengissä jo 70 vuotta siitäkin huolimatta, että mies on värikkään ja hevin täytteisen uransa aikana saattanut elimistöönsä ties minkälaisia myrkkyjä ja aineita. The Rolling Stones -kitaristi Keith Richardsin ohella Osbournen hengissä pysyminen kaikkien villien vuosiensa jälkeen on ihmisille ollut tähän asti suuri mysteeri ja hämmästelyn aihe.

Mutta juuri tällaisissa elämän ja kuoleman tärkeissä kysymyksissä tiede tulee tunnetusti vastaan, ja niin on käynyt nytkin. New York Post uutisoi, että yhdysvaltalaisen Knome Incin biotekniikan tutkijat ovat onnistuneet löytämään Osbournesta aikaisemmin tuntemattoman geenimutaation, joka tarjoaa syyn pimeyden prinssin häkellyttävälle sietokyvylle ja kestävyydelle. Indiana University School of Medicinen professori Bill Sullivan kertoo havainnoista tuoreessa kirjassaan ”Pleased to Meet Me: Genes, Germs, and the Curious Forces That Make Us Who We Are”.

”Ozzy todellakin on geneettinen mutantti”, Sullivan kertoo kirjassaan.

Sullivanin mukaan geenit ohjaavat tunteitamme ja toimintaamme hyvin pitkälle. Sullivanin mukaan vuosikausien uskomuksemme siitä, että olemme kaikki vapaita tekemään mitä haluamme, ei välttämättä olekaan totta. Kokemamme tunteet, niin ihmeellisiä kuin ne ovatkin, ovat hänen mukaansa puhtaasti biologista alkuperää. Geenit vaikuttavat alkoholin ja huumeiden sietokykymme lisäksi muun muassa makeanhimoon, kahvin nauttimiseen, seksuaalisuuteemme sekä jopa poliittisiin taipumuksiimme.

Kommentoi julkaisua