P.T.O.M.A. – Shit Into Existence

Kreikasta löytyy runsaasti mielenkiintoisia ja hyviä bändejä, joihin olen tutustunut vuosien varrella. Olen myös törmännyt alagenreen, jonka aiheena ovat olleet omalaatuisella huumorintajulla höystetyt vessa- ja alapääjutut. Tätä genreä voi kutsua esimerkiksi porngrindiksi, goregrindiksi tai experimentaliksi. Nyt tutustuttuani ensimmäistä kertaa uuteen tulokkaaseen, kreikkalaiseen P.T.O.M.A.:han, joka julkaisee omakustanteena erikoisen debyyttinsä ”Shit Into Existence” (2014), herättää se hämärää mielenkiintoa jo pelkän albumin nimen sekä kansikuvan perusteella.
  Minkäänlaista goregrindia ei tulla kuulemaan, vaan P.T.O.M.A. luottaa vanhan koulukunnan nopeaan ja suoraviivaiseen thrash metalliin. Kuunnellessaan ”Shit Into Existencea” tulevat vahvasti mieleen vanha Exodus ja Anthrax sekä hieman myös suomalainen, nuori Lost Society. Levy tarjoaa nopeita kitara- ja bassokuvioita, sooloja sekä rumpukomppeja.

Thrash metallista huolimatta bändin huumori ja kappaleiden aiheet keskittyvät vahvasti alapäähän ja vessahuumoriin. Jo kappaleista ”Wrath Of The Anus”, ”Exhalation Lord” ja ”Die With Titties In Your Face”  voi nimen perusteella päätellä, että bändin oma sisäpiirihuumori kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Jo bändin tässä vaiheessa jää mysteeriksi, kuinka tosissaan se on aiheiden suhteen, niin bändissä kuin sen ulkopuolellakin. Toivottavasti aiheet ja huumorit jäävät vain bändin toimintaan, mutta tästä voidaan kuulla lisää tulevaisuudessa. Aika näyttää, mitä tulevan pitää.

Energinen, nopea ja suoraviivainen levy on kokonaisuudeltaan ihan ok -tasoa. En itse mitenkään hehkuttanut täysiä, mutta ajomusiikiksi tämä voi ihan hyvin käydä. Kuitenkin, kuunneltuani levyn läpi tuntui siltä, että tätä on jo kauan ennestään kuultu. Lyhyesti sanottuna ”Shit Into Existence” ei tarjoa mitään uutta. En myöskään ole vakuuttunut laulajan suorituksesta. Laulut tuntuvat hieman laimeilta, eikä niissä ole minkäänlaista raivonpurkua.

Olisi ollut mahdollista, että ”Shit Into Existence” olisi paljon huonompi, mutta kyllä tätä voisi mainostaa monelle vannoutuneelle thrash metallista pitävälle. Kappaleen nimet ja aiheet ovat mitä ovat, mutta musiikillisesti maailmasta löytyy parempiakin vanhoja thrash metal -klassikkoalbumeita, joita mielellään kuuntelee vielä tänäkin päivänä.

6+/10

Kappalelista:

1. Shit Into Existence
2. Exhalation Lord
3. Wrath Of The Anus
4. Tupa Or Not Tupa
5. Meeloh Ya Sena
6. Gone To The Movies
7. QQQ
8. Die With Titties In Your Face
9. Mad Jack

www.facebook.com/ptomathrash

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua