Pääsiäis-Infernon bänditarjonta laajenee

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 24.8.2017

Pääsiäisen aikaan Oslossa perinteisesti järjestettävä Inferno Metal Festival on ampunut kovilla julkistuksilla heti alusta lähtien. Festari on julkistanut sellaisia herkkupaloja, että lipunmyynti on varmasti vilkasta. Metallin äärimmäisempiin genreihin keskittyviin kinkereihin on tulossa mm. Bolt Throwerin tuhkasta noussut Memoriam, joka julkaisi debyyttilevynsä viime vuonna. Festivaalin grind-puolesta pitää huolen aikaisemminkin paikalla nähty Napalm Death. Black metalin saralta pääsiäisenä Rockefellerissä ja John Deessä kuullaan muun muassa keikkailussa hyvin aktivoitunutta Dark Funeralia. Paluun Infernon lavalle tekee myös norjalainen Carpathian Forest. Kotikenttäetu on myös Djevelillä, jota ei kovin usein näe keikkalavoilla, Nordjevelillä ja juuri tänään mukaan bileisiin julkaistulla Tsjuderilla.

“O’Nightspirit! I am at one with thee. I am the eternal power. I am the Emperor!” Tällä hetkellä yksi Inferno Festivalin odotetuimpia esiintyjiä on kuitenkin Emperor, joka esittää pääsiäisenä 20 vuoden takaisen “Anthems To The Welkin At Dusk” -levyn kokonaisuudessaan. Tämä norjalaisen black metalin pioneeri tuskin kaipaa suurempia esittelyjä, ja varmasti bändin soittaessa kylmät väreet menevät useammankin festarivieraan lävitse.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Inferno on julkaissut vasta murto-osan tulevista bändeistä, mutta early bird -liput on jo loppuunmyyty. Edellisistä vuosista poiketen Infernoa vietetään ensi vuonna kiirastorstaista sunnuntaihin (29.3.–1.4.2018) Rockefellerissä ja John Deessä. Keikkojen lisäksi erinäistä oheisohjelmaa järjestetään perinteisesti virallisessa festarihotellissa.

Tähän mennessä julkistetut Infernon bändit:
Emperor (Nor)
Obituary (US)
Ihsahn (Nor)
Carpathian Forest (Nor)
Dark Funeral (Swe)
Napalm Death (UK)
Fleshgod Apocalypse (IT)
Tsjuder (Nor)
Memoriam (UK)
Origin (US)
One Tail, One Head (Nor)
Necrophobic (Swe)
Batushka (Pol)
Odium (Nor)
Norddjevel (Nor)
Audn (Is)
Djevel (Nor)
Mephorash (Swe)
Earth Electric (Por/Nor)
Vanhelgd (Swe)
Uada (US)
Wiegedood (Bel)
Erimha (Can)

Inferno Metal Festival

Kuva: Jani Kormu/Kormugraphy