Paatoksellinen sanoma, joka ei kanna mielenkiintoa loppuun asti – arviossa Stonegazerin ”The End Of Our World”

Tampereella vuonna 2011 perustettu stoner rock -yhtye Stonegazer pusersi tänä keväänä ulos esikoispitkäsoittonsa. Entisen Vulvarine-yhtyeen kitaristi ja rumpali perustivat stoner rockille pyhitetyn yhtyeen, joka on tähän päivään mennessä julkaissut kaksi demoa ja yhden EP:n ennen ”The End Of Our World” -pitkäsoittoa.

Stonegazerin debyyttialbumi sisältää seitsemän kappaletta, jotka liikkuvat kestoltaan 4-7 minuutin aikahaarukassa. Tamperelaisyhtyeen soundi on säröisillä riffeillä kuorrutettua, aaltoilevaa aavikkorockia, joka on sanomaltaan kantaaottavaa. Esimerkiksi nimikkokappaleen mukaan se, mitä ihmiskunta juuri nyt tarvitsee, on maailmanloppu. Vastaavasti ”Autonomy”-kappaleella kapinoidaan auktoriteetteja vastaan ja ”Bring Down The Rainilla” odotetaan myrskyä, joka huuhtoisi kaiken pois. Kun näihin synkähköihin, paikoin apokalyptisiin lyriikoihin yhdistetään vokalistin vaikeroiva ääni, on ilmassa todellakin havaittavissa vaikerointia ja synkistelyä.

Synkistä teemoistaan huolimatta ”The End Of Our World” ei ole liian raskasta kuunneltavaa, mutta paikoitellen puuduttavaa. Stonegazerin paatoksellinen anti ei kanna jokaisella kappaleella, vaan tuntuu paikoitellen väkinäiseltä. Vokalistin artikuloinnissa olisi myös hieman parantamisen varaa, sillä toisinaan lyriikoista on hankala saada selvää. Suurin hiertävä piirre on kuitenkin turhan monotoninen soundi, joka toistuu kappaleesta toiseen. Jäin kaipaamaan enemmän ”Leviathan”- ja ”Fool Moon” -kappaleiden kaltaisia, kokeilevampia sävellyksiä, jotka olisivat auttaneet ylläpitämään mielenkiintoa loppuun asti. ”The End Of Our World” ei vielä vakuuta, mutta kunhan Stonegazer saa ulosantiinsa enemmän särmää, voi lopputulos olla paljon parempi.

2/10

Kappalelista:

  1. The End Of Our World
  2. Vapor Trails
  3. Autonomy
  4. Leviathan
  5. Bring Down The Rain
  6. Fool Moon
  7. No Grace To Fall From

Stonegazer Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua