Paha Kaksonen – Syrjähyppyjä Vol. 1

Vuonna 2004 perustettu kertoo varhaisten esikuviensa olleen Turbonegro, Motörhead sekä AC/DC. Näiden esikuvien saattelemana bändi ryhtyi itsekin räimimään äkäistä suomenkielistä rockmusiikkia. Aikaa on kulunut kymmenen vuotta, ja nyt onkin aika juhlistaa tätä pyöreää lukua bändin kymmenennellä julkaisulla. Juhlat taittuvat kaksiosaisen lainabiisejä sisältävän EP:n tahdissa, ja arvostelussa onkin nyt ”Syrjähyppyjä Vol 1”.

Neljä biisiä sisältävän uutuuden biisit on valittu sillä periaatteella, että kappaleet ovat hienoja rock-klassikoita, joita kuitenkin harvemmin missään kuullaan. Tämä on kyllä totta, sillä en ole etukäteen kuullut yhtäkään lätyllä esiintyvistä kappaleista. Toki Popeda oli tuttu, mutta Keba ja Gasoline Girls & Petrol Boys olivat itselleni aivan tuntemattomia. Saatika sitten jyväskyläinen, yhden biisin ihme Rajuilma, joka on ilmeisesti jokin paikallinen legenda. Valitut kappaleet ovat 80- ja 90-luvun alun tienoilta, joten fiksuimmat varmaankin arvaavat että meno on aika ”suomirock”. Paha Kaksonen on kyllä saanut biiseistä omansa näköisiä, ja ilman infoja voisi hyvinkin luulla että biisit ovat bändin omaa käsialaa.

”Syrjähyppyjä Vol 1” sisältää varmasti bändille tärkeitä biisejä, mutta kuuntelijalle meno on turhan laimeaa. Bändin oman tuotannon AC/DC –henkinen poljento jää uupumaan, ja käteen jää vain neljä ”suomirock” -biisiä, joissa on vähän jämäkämmät kitarat. Jospa tuleva ”Syrjähyppyjä Vol 2” sisältäisi sitten hieman tiukempaa menoa.

6/10

Kappalelista:
01. Kesä Espalla
02. Silirimpsis Hei
03. Kiltti Sängyssä
04. Polttaa!

http://www.pahakaksonen.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua