Paha Uskonto 2020 edustaa Suomea kansainvälisenä Bad Religion -päivänä marraskuussa

(c) Peero Lakanen

Kun Janne Juutiselle (Juutine/Ruaste/ex-Dreamtale) tuli yllättäen tilaus New Jerseystä tehdä puoli tuntia Bad Religionia suomeksi, ei vastausta tarvinnut kauaa miettiä.

”Ensin ajattelin tehdä yhden miehen projektin ja soittaa ja laulaa kaikki itse, mutta sitten muistin, että 90-luvulla oli keikkaileva tamperelainen Bad Religion -coverbändi joka lauloi suomeksi. Bändin nimi oli tietysti . Etsin käsiini bändissä vaikuttaneen Aku Kytölän (Prestige/Vulture Club) ja kysäisin, josko häntä kiinnostaisi lähteä mukaan touhuun”, Juutinen kertoo.

Kytölä lähti mukaan toteuttamaan projektia ja toi vielä mukanaan Harri Helmisen, joka soitti kitaraa aikoinaan ko. coverbändissä. Rumpujen taakse istahti Matti ”Matsoni” Johansson (Prestige/ex-Korpiklaani) ja näin oli bändi kasassa Juutisen itse ryhtyessä laulajaksi. Tämä combo sai nimekseen PAHA USKONTO 2020.

Juutine – Laulu, kitara
Läppä – Kitara, taustalaulu
Aku – Basso, taustalaulu
Matsoni – Rummut

Kansainvälistä Bad Religion -päivää on vietetty lähes säännöllisesti jo vuodesta 1999. Tuona päivänä bändi juhlistaa yhdessä fanien kanssa sosiaalisessa mediassa yhtyeen pitkää uraa.

”Puoleen tuntiin mahtuu 12 Religionin biisiä, enkä olisi näin nopealla aikataululla millään pystynyt toteuttamaan hanketta yksin. Paha Uskonto julkaisi vuonna 1994 EP:n, ja päätimme äänittää uudelleen nuo samat 6 biisiä ja ottaa mukaan myös 4 biisiä, joita bändi veivasi keikoilla. Tämän lisäksi on kaksi täysin uudelleen suomeksi versioitua biisiä”, Juutinen valottaa.

”Kun Bad Religionin fanisivujen somekanavien moderaattori otti minuun yhteyttä New Jerseystä, oli alun perin puhetta vain biisien äänittämisestä. Pari päivää myöhemmin hän ilmoittikin tarvitsevansa myös videon, koska nämä 12 biisiä striimataan livenä Bad Religion YouTube– ja Facebook-kanavilla. Päivän aikana striimataan muitakin esityksiä mm. USA:sta, Brasiliasta, Chilestä ja useasta muusta maasta. Hienoa päästä mukaan tekemään tällaista Suomen edustajana.”

Kommentoi julkaisua