Pahan Ikonilta uusi musiikkivideo – Kohti Pohjaa nostaa pintaan tärkeitä teemoja mielenterveydestä: ”Ihmisellä on tapana pitää kulissia yllä”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.3.2022

Kohti pohjaa, hiki pintaan! Helsinkiläinen thrash/death metal -yhtye Pahan Ikoni julkaisee debyyttialbuminsa kolmannen singlen ja musiikkivideon ”Kohti Pohjaa”. Lyriikat ovat vokalisti Jan Juvoselle henkilökohtaisin teksti, jonka hän on yhtyeelleen kirjoittanut. ”Kohti Pohjaa” kertoo konkreettisin kielikuvin syvissä vesissä räpiköivän yksilön tuntemuksista. Hän kirjoitti sanat ymmärtäessään, että kaikki ei ollut hyvin. Juvonen kertoo sanoituksista seuraavaa:

”Ihmisellä on tapana pitää kulissia yllä ja omista asioista on vaikea puhua. Laulun kertoja ymmärtää, miten lähellä pohjaa hän on omien ajatustensa kanssa pohtien, voiko syvemmälle enää vajota. Voihan sitä. Ehkä sieltä pieni toivonkipinäkin löytyy.”

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Yhtyeelle tyypillisillä kontrasteilla ja ristiriitaisuuksilla biisin sävellys edustaa levyn positiivisinta poljentoa. Kitaristi Janne Vähäaho sanoo, että ”Kohti Pohjaa” toimii mainiona oodina nousuhumalalle ja hymninä baarien aukeamiselle pitkien rajoitusten jälkeen.

”Sävellys on hatunnosto genren perinteisten orkestereiden suuntaan, mutta maustettu Ikonille luontaisilla äkkiväärillä koukuilla. Biisi reippaine tempoineen ja selkeine melodioineen on ehdottomasti yksi suosikeistani soittaa keikoilla.”

Kuvaukset olivat yhtyeen suurin tuotanto tähän asti kierrätysmateriaaleista rakennettuine kulisseineen. Videon ohjaukseen osallistunut yhtyeen basisti Petri Sara sanoo, että Kohti Pohjaa on myös aiempia videoita kerronnallisempi.

”Olihan tuo kuvausviikonloppu aika psykoottista taiteilua, verta ja sekoilua. Lopputulos kuvastaa sanoituksia aika hyvin. Viiksimies voi kätkeä hymynsä taakse kaikenlaista. Jos niitä asioita ei käsittele, ne syövät sisältä päin koko ajan enemmän ja enemmän.”

Biisin on miksannut Samu Oittinen Fantom Studiolta ja masteroinut Mika Jussila Finnvoxilta. Pahan Ikonin debyyttialbumi on valmis ja odottaa julkaisua. Videon pääohjaajana on toiminut Raul Silvennoinen ja leikkauksesta on vastannut Allan Välimaa. Voit katsoa videon tästä:

www.facebook.com/pahanikoni
www.instagram.com/pahanikoni
https://open.spotify.com/artist/2N4vgOkgvEX3zSXT8OkkuP