Paholainen saapui Poriin

Diablo 2015 (2)Porin Bar Kinossa perjantaina 22.1. kuuluu kummia. Jokin muinainen, juuri pitkältä uneltaan herännyt otus käyskentelee bäkkärillä lailla monipäisen hirviön, jonka karjuntaa ihmiset ovat tulleet osoittamaan pelonsekaisella kunnioituksella. on ryöminyt esiin pesästään ja saanut verkkaisen kansan lähtemään yölliselle vaellukselleen.

Siitä on jo vuosia, kun tämä rujosti rytmikästä riffiä runttaava joukkio on viimeksi käynyt Porissa. Tällä kertaa Kino oli saatu pakattua yläparvea myöten täyteen äijäbändin uskollisia faneja. Ensimmäisten sävelten jälkeen on selvää, että bändi on todella tiukassa livekunnossa. Yleisö on alusta saakka mukana, ja heviperinteiden lista käydään alusta loppuun yhteislaulusta ilman takomiseen, moshauksesta pittaamiseen. Ensimmäiset kappaleet, joilla väkijoukko saadaan toden teolla mukaan, ovat Radio Rockilta lähiaikoina hyvinkin tutuksi tullut ”Isolation”, sekä klassikko ”Read My Scars.”

Yhtyeen soitto on hioutunut viime vuoden Nummirockin jälkeen entistä tiukemmaksi. Erityishuomiota tulee antaa etenkin rumpali Heikki Malmbergille, jonka tarkkuus kilpailee metronomin kanssa. Kappaleiden tyylikkyys niin vanhassa kuin uudessakin tuotannossa on ihailtavaa. Yhteiset breikit, sekä temmon ja tahtilajien muutokset toimivat saumattomasti yhteen. Myöskään saundeissa ei ollut valittamista – ainakaan sen jälkeen, kun ne saatiin kohdalleen.

Erään illan odotetuimman kappaleen, ”Icaroksen” aikana sattui myös illan mielenkiintoisin välikohtaus. Eräs, ehkäpä hieman humaltunut, ponihäntäinen mieshenkilö alkoi etenemään yhtyeen keulakuva Rainer Nygårdin reittä ja hipelöimään hänen kitaraansa. Hyvin selkeistä ”näpit irti, p*rkele!” -huudoista huolimatta toiminta jatkui, ja Rainer lähes potkaisi illan antisankaria päähän (tuskin yritti todella osua). Sen jälkeen kännikarateka näytti liikkeitään varsin lyhyen ajan järjestyksenvalvojalle, kunnes opetteli lentämään kohti kotiaan.

Kaiken kaikkiaan onnistunut keikka; allekirjoittanut oli varsin tyytyväinen sekoitukseen uutta ja vanhaa. Innolla odotan seuraavaa Diablon keikkaa.

Kirjoittanut: Riku Luoma

Kommentoi julkaisua