Pain, Carach Angren sekä My Dying Bride Seinäjoki Metal Festivaliin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.5.2015

My Dying Bride 2015Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry:n järjestämä Seinäjoki Metal Festival on uusin tulokas Seinäjoen festivaalikesään. Historian ensimmäistä SMF-festaria päästään viettämään 28.-29.8.2015 Rytmikorjaamon tiloissa. Festivaali levittäytyy klubisalin lisäksi myös Rytmikorjaamon tapahtumapihalle. Lavoja tapahtumassa on ainakin kaksi.

”SMF on täydellinen jatko pitkän kesän rypemiselle, tapahtuma todellisille selviytyjille! Nummesta on kulunut jo pari kuukautta ja Selviytyjistäkin useampi viikko. Johan sitä tuossa vaiheessa kesää menojalkaa taas syyhyää.”, kertoo Joni Kantoniemi, yksi tapahtuman puuhamiehistä.

Seinäjoki Metal Festivalin pääesiintyjiksi ovat valikoituneet kesän ainoan Suomen keikkansa soittavat My Dying Bride (UK) ja Carach Angren (NL) sekä pitkän keikkataukonsa SMF:ssa katkaiseva Pain (SWE).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Äärimmäisen harvoin näillä leveysasteilla vieraileva My Dying Bride tekee kesän ainoan Suomen keikkansa Seinäjoella. Tätä Englannissa jo vuonna 1990 perustettua bändiä, pidetään yhtenä doom/death metal genren pioneereista yhdessä Anatheman ja Paradise Lostin kanssa. Bändi on parhaillaan työstämässä kahdennettatoista studioalbumiaan ja nähtäväksi jääkiin kuullaanko kesällä myös uutta materiaalia.

Ruotsalainen Pain on multi-instrumentalisti/tuottaja Peter Tägtgrenin luotsaama, elektronista musiikkia metalliin yhdistelevä bändi. Tägtgren, joka on tunnettu myös death metal -bändi Hypocrisysta sekä legendaarisesta Abyss Studiostaan, on Painin ainoa virallinen jäsen. Mies on ollut viime aikoina kiireinen, sillä hänellä on uusi bändiprojekti yhdessä Rammsteinista tutun Till Lindemannin kanssa, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä Lindemann. Seitsemän studioalbumia julkaissut Pain on virallisesti tauolla, mutta päättää nyt pitkän keikkataukonsa Seinäjoki Metal Festivaalin ajaksi ja luvassa on varmasti todellinen hittikimara.

Viisi vuotta sitten viimeksi Suomessa keikkaillut hollantilainen Carach Angren heittää myös kesän ainoan Suomen keikkansa Seinäjoki Metal Festeilla. Tämä vauhdilla sinfonisen black metallin eliittiin noussut bändi julkaisi helmikuussa uusimman ”This Is No Fairytale” albumin, joka on edeltäjiensä tapaan myös konseptialbumi. Albumin on miksannut aiemmin mainittu Peter Tägtgren ja se onkin saanut ylistäviä arvosteluja ympäri maailmaa. Carach Angren on tunnettu eeppisistä live-esiintymisistään, joten tätä ei todellakaan kannata missata.Tapahtuman muina esiintyjinä nähdään Descend (SWE), Night (SWE), Sotajumala, Rotten Sound, Medeia, Morbid Evils, Ravage Ritual, Red Moon Architect, Carnalation, Foreseen ja Coughdust. Livemusiikin lisäksi festareilla on luvassa myös muuta ohjelmaa esim. stand upia. Festivaalikansaa naurattamaan saapuvat mm. Kesärengit Risto Koo ja Jaane Lemmetty sekä bassotaituri/koomikko Ville Saarenketo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lisää ohjelmajulkistuksia on luvassa kesän mittaan.

”Ohjelmaa ollaan kasattu asiaan vihkiytyneellä ammattitaitoisella ryhmällä mm. yhteistyössä Selviytyjät-festarin kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä tuloksiimme ja lupaamme, että lisäyksiä tulee perästä!”, kertoo Selmu ry:n toiminnanjohtaja Marko Kivelä.

Tapahtumaan on myynnissä 1.6. saakka kahden päivän Early Bird-lippuja hintaan 49e. Kesäkuun alussa festivaali julkaisee päiväkohtaisen ohjelmansa ja laittaa myyntiin päiväliput hintaan 35e. Samaan aikaan kahden päivän lipun hinnat nousevat normaalille tasolleen 54e. Festivaali on mukana Veikkauksen Kaveri Mukaan-kampanjassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy