Pain tanssitti industrialin ystäviä Tampereella

Kirjoittanut Outi Puhakka - 2.2.2018
Pain Klubi Tampere Outo Kuva

Torstaina oli tarjolla raskasta herkkua kolmen kovan voimin, kun industrial-ihme PAIN saapui Tampereen Klubille kera kahdeksanpäisen hirviön, joka yleisemmin tunnetaan nimellä Fear Of Domination sekä kotikenttäedusta nauttivan Ember Fallsin. Odotukset olivat kieltämättä korkealla, sillä olen tottunut näkemään viimeisen vuoden aikana kaikilta bändeiltä varsin tanssittavaa settiä.

Ember Falls Klubi Tampere Outo Kuva

Ember Fallsilta toivoin varovaisesti uuden materiaalin esittelyä edes pienen murusen verran, mutta uusi tuotanto antaa vielä odottaa itseään. Eipä sillä, kyllä debyyttialbumin biisit saavat edelleen pään nytkymään. Bändin esiintyminen on ottanut aimo harppauksen eteenpäin ja tällä kertaa kunnon rock-elkeitä pistettiin peliin heti ensi iskuista alkaen. Setin finaalina kuultiin luonnollisesti yhtyeen ensihitti ”Shut Down With Me”, joka sulatti viimeisetkin lumipyryn kohmettamat katsojat. Kyseinen hittibiisi lienee Ember FallsinTrooper”, ”Join Me”, ”Enter Sandman”  – you name it.

Fear Of Domination Klubi Tampere Outo Kuva

Fear Of Domination oli viime vuonna itselleni yksi kovimpia liveakteja, SaariHelvetin ja MetalOrgyn keikat olivat hengästyttäviä hyvänmielen discoja. FOD-perhe kasvoi viime vuonna kahdella ipanalla, kun kesällä Sara Strömmer tuli Saku Solin pariksi vastaamaan vokaaleista ja joulun tienoilla usein livekokoonpanossa nähty Miikki Kunttu liittyi perkussio-osastolle pysyvästi. Kahdeksanhenkinen revohka on näyttävä kokonaisuus ja erityisesti laulajakaksikon keskinäistä kemiaa on ilo seurata ja kuunnella. Fear Of Dominationin livemateriaali on varsin vahvaa ja visuaalisuus viimeistelee viihdyttävän keikkakokemuksen. Mikäli olet missannut tämän industrial-helmen, niin suosittelen tarkistamaan keikkakalenterin ja hakeutumaan paikan päälle mahdollisimman pian.

Pain Klubi Tampere Outo Kuva

Painin esiintyminen hieman jännitti ennen keikan alkua, sillä Peter Tägtgrenin vointi ei kuulemma ole ollut erityisen hyvä viime päivinä. Kuin kuolleista nousseelta laulaja todella näyttikin lavalle pakkopaidassa astuessaan ja kun ensimmäiseksi biisiksi oli valikoitunut ”Dancing with the dead”, oli tunnelma kalmaisen rokkaava. Kuolleista noussut tai ei, niin Tägtgrenin pistävä karisma otti yleisön haltuun välittömästi. Peter Tägtgren hehkuu sellaista hullun neron loistoa, että hän todennäköisesti hohtaa pimeässä. Pain jyräsi keikkaa eteenpäin hittikimaran voimin ja varastoon jäi silti kasa kelpo materiaalia odottamaan aikaa tulevaa. ”The Great Pretender”, ”End Of The Line” ja ”Eleanor Rigby” olivat illan parasta antia ja innostivat hieman viikkoväsymyksestä kärsinyttä yleisöä joraamaan bändin kanssa. Illan päätteeksi epäilevien Tuomaiden suut tukittiin luonnolisesti ”Shut you Mouth” raapaisulla. Ihan samanlaiseen hurmokseen ei ylletty kuin Painin edellisellä Tampereen vierailulla, mutta bändi osaa edelleen asiansa ja toimittaa shownsa niin vakuuttavasti, että aion olla paikalla myös ensi kerralla.

Teksti ja kuvat Outi Puhakka