Paineen alla syntyy timantteja: Haastattelussa metalcoren nouseva suosikki Wage War

Yhdysvaltalainen Wage War on nopeasti noussut yhdeksi modernin metalcoren kiinnostavimmista nimistä. Tarttuvista kertosäkeistään, raskaista breakdowneistaan ja groovepitoisista riffeistään tunnettu yhtye julkaisi elokuun lopussa kolmannen studioalbuminsa ”Pressuren”, jolla kuullaan raskaan ja melodisen metalcoren ohessa vaikutteita myös popista ja elektronisesta musiikista. Kaaoszine tavoitti yhtyeen solisti Briton Bondin (BB) levyn tiimoilta.

Miten kesäsi sujui?  

BB: Kesäni sujui erittäin hyvin! Soitimme kesän aikana monilla festivaaleilla ja julkaisimme kolmannen albumimme. Sanoisin, että olimme hyvin tuotteliaita. Odotan innolla syksyä.

Julkaisitte juuri kolmannen studioalbuminne, “Pressuren”. Millainen prosessi levyn tekeminen oli, ja miten se erosi “Deadweightista”?

BB: Olimme päättäneet, että haluamme kokeilla jotain hieman uutta kolmannella levyllämme. Teimme “Blueprintsin” ja “Deadweightin” Orlandossa, ja tämän levyn teimme Los Angelesissa Drew Fulkin kanssa. Oli todella hauska kokemus lähteä pois kotiseuduiltamme ja todella astua laatikon ulkopuolelle. Oli todella mukavaa asua ja säveltää yhdessä. 

Millaisia paineita koitte albumia tehdessänne? 

BB: Luulen, että suurimmat paineet kohdistuivat uuden ja mielenkiintoisen materiaalin tekemiseen niin, että olisimme yhä uskollisia alkuperäiselle soundillemme. Tunsin todella paineita vokaalieni ja äänialani laajentamisen suhteen. Minusta tuntuu, että kaikki nuo kokemamme asiat tekivät tästä albumista todella erityisen. 

Onko albumilla kappaletta, josta olet erityisen ylpeä? Jos, niin miksi? 

BB: Täytyy sanoa, että “Grave”. Astuin todella oman mukavuusalueeni ulkopuolelle sen kanssa. Se on jotain sellaista, jota en ole koskaan laulaessani tehnyt, ja mielestäni se onnistui loistavasti. On hauskaa kokeilla uusia asioita ”Pressurella”. 

Mikä tekee mielestäsi kappaleesta raskaan? 

BB: Sanoisin, että ulosanti. Ei ole mitään parempaa kuin kokea yhteyttä sellaiseen kappaleeseen, jonka kykenet tuntemaan. Luulen, että raskaan kappaleen tunnistaa siitä, että se saa sinut kokemaan voiman tunnetta.

Entä millainen on hyvä sävellys? 

BB: Hyvä sävellys on mielestäni helposti samaistuttava ja tarttuva. Kappaleen tulee todella jäädä kuulijan päähän soimaan.

Monet ihmiset ovat vertailleet “Low”-kappaleenne riffiä Architectsin kappaleeseen “Doomsday”. Saitteko kappaleesta inspiraatiota, vai onko kyseessä vain sattuma?

BB: Cody oli tehnyt kappaleen riffin jo puoli vuotta ennen tuota kappaletta, joten se oli puhdas sattuma.

Inspiraatiosta puheen ollen, mitkä olivat “Pressuren” pääinspiraatioita? 

BB: En usko, että meillä oli mitään yhtä pääinspiraatiota. Emme halunneet minkään kappaleen kuulostavan samalta kuin muut, joten ammensimme vapaasti kaikista musiikkityyleistä, joista pidämme. 

Pidän todella paljon kappaleesta “Grave”, joka on varmaankin albumin tarttuvin kappale. Pelottiko teitä missään vaiheessa, että teitä tullaan haukkumaan rahan ahneiksi tai jotain muuta sellaista? 

BB: Maailmassa on aina se yksi tyyppi, joka haluaa kaiken olevan raskasta ihan koko ajan. Mutta kun kappale on hyvä, niin se on hyvä. Kyllähän me olemme raskas bändi, joten se on vain yksi tunne levyllä. 

Vaikuttavatko muiden mielipiteet yleensä Wage Warin musiikkiin?

BB: Sanoisin, että ei. Me teemme sellaista musiikkia, jota haluamme kuulla. Minusta on todella tärkeää, että artisti uskoo itseensä ja sulkee pois sellaiset ihmiset, jotka haluavat muuttaa sinua. Artistit tulevat yleensä juuri sen takia tunnetuiksi, että he eivät ole niin kuin muut.  

Mitä kappaleita odotat eniten soitettavaksi konserteissanne?

BB: Minusta tuntuu, että “Ghost” ja “Grave” tulevat olemaan todella hauskoja soittaa. Ne ovat todella erilaisia kappaleita, joten niiden kanssa tulee varmasti olemaan hauskaa. 

Millaisia neuvoja antaisit pienemmille bändeille, jotka haluavat kehittyä ja kasvattaa suosiotaan?

BB: Jatkakaa musiikin tekemistä. Kaikki, mitä julkaisette, ei tule saamaan alussa juurikaan huomiota. Joten jatkakaa säveltämistä, ja lopulta tulette tekemään hitin.

Onko ihmisten nykyinen tapa kuluttaa musiikkia vaikuttanut teidän tapaanne tehdä musiikkia?

BB: Kyllä, sillä minusta tuntuu siltä, että nykyään pitää julkaista materiaalia paljon nopeammin striimauksen ja internetin takia. Haluat pitää kuulijat tyytyväisinä niin, ettei sinua unohdeta.

Voimmeko odottaa näkevämme teidät Suomessa jossain kohtaa?

BB: Olisi mahtavaa soittaa siellä! Käymme usein Euroopassa, joten ehkä saamme sen toimimaan pian.

Kiitos paljon ajastasi! Onko jotain, mitä haluaisit sanoa suomalaisille faneillenne?

BB: Kiitos paljon kaikesta tuesta, jota me ja uusi albumimme ovat saaneet. Toivottavasti pääsemme soittamaan pian Suomeen!

Haastattelu: Samuel Järvinen

Kommentoi julkaisua