Pala sieltä ja täältä – arviossa About Usin ”Take A Piece”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 2.7.2024

Erikoisen näköisen debyyttialbumin vuonna 2022 julkaissut About Us toi tänä keväänä markkinoille toisen pitkäsoittonsa huomattavasti hillitymmän ulkoasun kera. Kuusihenkinen intialaisyhtye yhdistelee ulosannissaan niin modernia rockia, AOR:ia kuin metallia hevin ja raskaiden lauluosuuksien muodossa. Kyseessä on siis melkoinen keitos, joka herättää kysymyksen ”mille se maistuu?”.

Pitkäsoitto alkaa raskaan rockin ilottelulla, mutta suunta muuttuu huomattavasti kevyemmäksi ja melodisemmaksi ”EVH”-kappaleen myötä. Ero on melkoinen, sillä ”Endure”- ja ”Legion”- kappaleilla kuultiin jopa murisevia lauluosuuksia vokalisti Sochan Kikonin suusta. ”Reels For Eternity” -kappaleen myötä About Us näyttää kuitenkin etteivät yllätykset tähän lopu: ”Reels For Eternity” kun on vahvasti kallellaan power metalliin, ja sen myötä suunta vaihtuukin hevin viitoittamalle tielle.

About Usilta taittuu rockin ja metallin lisäksi myös melodisempi ulosanti. Pitkäsoiton loppupuolelta löytyvä ”Beautiful Misery” nostaa esille sinfonisen metallin vivahteita, kun ”Fortitude” päättää albumin progressiivisen metallin energiaan. Kuten kaikesta edellä mainitusta voi todeta, on ”Take A Piece” on huomattavan monipolkuinen kokonaisuus. Vaikka About Us vie kuulijoitansa moniin suuntiin, pysyy albumi silti hallitusti kasassa. Kovinkaan suuria tunteita kappaleet eivät itsessään herätä, vaikka sovitukset puhkuvat energiaa, mutta ainakin About Us on onnistunut luomaan moniulotteisen ja toimivan kokonaisuuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/AboutUsNagaland

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy