Palehørse julkaisi toisen albuminsa ”Hunting Grounds”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.11.2023

Tamperelainen voimatrio Palehørse on julkaissut kakkosalbuminsa ”Hunting Grounds”, joka on samalla ensimmäinen täysin uutta musiikkia sisältävä Palehørse-albumi. Yhtye tunnettiin vuoteen 2019 asti nimellä Amendfoil, minkä jälkeen se siirtyi norjalaisen Indie Recordingsin talliin ja julkaisi debyyttinään uudelleen miksatun version Amendfoilin viimeisestä albumista.

Palehørse on saanut paljon kiitosta kekseliäistä biiseistään, joissa vaikutteita on otettu useista lähteistä – genrelaatikoita ja vuosikymmeniä kaihtamatta. Sen musiikissa yhdistyvät aavikkorock, progressiivinen metalli ja tarttuvat melodiat ainutlaatuisella tavalla. Yhtye onnistuu kuulostamaan samaan aikaan hämmentävän tutulta mutta samalla ainoastaan itseltään. Tuore albumi on ehditty jo noteerata ulkomaisessa mediassa: saksalainen Metal Hammer nosti bändin tulokasartistiksi ja teki siitä valokeilassa videohaastattelun.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”Hunting Grounds” on monipuolinen albumi, jonka polveilevasta luonteesta neljä aiemmin julkaistua singleä antavat kattavan kuvan:
Levyn raskainta antia edustaa tummanpuhuvan raskas ”Unravel”, Musea ja grungea yhdistelevä ”Magnetism” sisältää huiman määrän erilaisia koukkuja, suoraviivaisesti jyräävä ”Revival” taiteilee punkahtavuuden ja kiemuraisen kertosäkeen puristuksessa, ja rockpala ”Skeleton Shuteye” tarjoilee levyn tarttuvimmat korvamadot. Albumin ensimmäinen ja viimeinen single ovat sen musiikilliset ääripäät, joiden polveilevaan maastoon monipuolisen levyn muut kappaleet sulautuvat.

Luetuimmat

Uusimmat