Paleontologit nimesivät fossiilit Deep Purplen ja Meshuggahin rumpaleiden mukaan

Kirjoittanut Satu Haiko - 12.1.2022

Metallimusiikkia rakastavat paleontologit ovat nimenneet äskettäin löytämänsä fossiilit kahden vaikutusvaltaisen rumpalin, Deep Purplen Ian Paicen ja Meshuggahin Tomas Haakein mukaan.

Hiljattain nimetyt Ophiopetagno Paicei ja Muldaster Haakei ovat kaksi haurasta sammuneen tähden fossiilia, jotka löydettiin 428 miljoonaa vuotta vanhoilta kallioilta Gotlannista tohtori Ben Thuyn johtaman tiimin toimesta. Luxemburgin luonnontieteellisen museon tohtori Thuy sattuu olemaan metallirumpali ja soittaa yhtyeessä nimeltä Sleeper’s Guilt. Thuy paljastaa, miksi tiimi päätti kunnioittaa kahta rumpalia:

”Pölyhiukkasen kokoisten fossiilien analysoiminen ja monimutkaisiin evoluution kuvioihin syventyminen voi olla mieltä järisyttävää. Deep Purplen ja Meshuggahin musiikki todella auttoi meitä puhaltamaan ulos ylimääräisiä höyryjä, uudistamaan inspiraatiota ja rauhoittamaan mieltämme… Oli ilmeistä kunnioittaa kahta idoliani fossiilien nimissä.”

Tiimi päätti nimetä fossiilin myös tunnetun amerikkalaisen taiteilijan Joe Petagnon kunniaksi. Petagnon on luonut Motörheadin ikonisen ”War Pig” -maskotin ja tehnyt albumien kansitaidetta esimerkiksi Hawkwindille, Sweetille, Autopsylle ja Sodomille