Paluu parrasvaloihin pitkän hiljaiselon jälkeen: haastattelussa tänään Evan + Manun ”Empty”-biisistä coverin julkaiseva Silentium

Kotimainen, alun perin vuonna 1995 alkunsa saanut gothic/dark metal -yhtye Silentium on tekemässä paluuta parrasvaloihin pitkän hiljaiselon jälkeen julkaisemalla tänään digitaalisten alustojen kautta oman tulkintansa Evan + Manun biisistä ”Empty”. Kaaoszine tavoitti sähköpostitse parhaillaan uuden albumin kimpussa olevan yhtyeen kosketinsoittajan ja pääasiallisen kappaleiden kirjoittajan, Sami Bomanin, ja kyseli hieman tuoreita kuulumisia yhtyeeseen sekä sen tulevaisuuden suunnitelmiin liittyen. Voit lukea haastattelun tästä:

Morjensta Sami. Missä vaiheessa aloitte suunnitella bändin paluuta? Onko yhtye kirjoittanut uutta musiikkia koko kymmenen vuoden mittaisen tauon ajan, vai oliko bändi pitkäänkin telakalla ilman mitään aktiivisuutta?

Sami Boman: Täysin telakalla bändi ei ole ollut missään vaiheessa. Silloinkin, kun ei juurikaan mitään toimintaa ollut, oli ajatuksen tasolla kuitenkin selvää, että jossakin vaiheessa homma jälleen aktivoidaan. Uutta musiikkia alkoi syntyä heti ”Amorteanin” ilmestymisen jälkeen, mutta vähitellen muiden kiireiden kasvaessa sille pyhitetty aika väheni. Jo silloin syntyi kuitenkin hyvinkin vakuuttavaa materiaalia, josta vähintäänkin joitain osia on päätynyt uuden levyn kappaleisiin saakka. Silentium-materiaalin sävelhanat aukesivat uudelleen taas saman tien, kun bändin paluuta alettiin ”suunnitella”. Tai paremminkin voi sanoa, ettei mitään sen ihmeempää suunnitelmaa ollutkaan. Sovittiin vain aika jolloin kokoonnutaan jälleen pitkästä aikaa soittamaan yhdessä. Siitä asiat lähtivät jälleen rullaamaan ihan omalla painollaan, kunnes huomasimme, että meillähän alkaisi olla kassassa levyllinen todella hyvää materiaalia.

Millaista materiaalia yhtyeen tulevalta albumilta voidaan odottaa? Onko tarkoituksena jatkaa siitä, mihin jäitte kymmenen vuotta sitten, vai uudistaa yhtyettä johonkin uuteen suuntaan?

Sami Boman: Perusasiat eivät juurikaan ole muuttuneet. Soinnin kirjo musiikissamme on aina ollut hyvin laaja ja se laajenee entisestään. Herkkyys on entistäkin herkempää, aggressiivisuus aggressiivisempaa. Mukana on vanhaa tuttua, kuten esimerkiksi muutamassa kappaleessa Jani Laaksosen viulu, mutta sekaan mahtuu myös uusia näkökulmia omaan musiikkiimme. Näin päädytään ehkä johonkin ei-vieraaseen uuteen. Ne piirteet, jotka itse olemme hahmottaneet Silentiumin soinnin ytimeksi, ovat entisestään terävöityneet ja löytäneet yhä enemmän sitä luonnetta, jollaisina me ne haluamme esittää.

Bändi on ilmeisesti käynyt läpi jäsenmuutoksia tässä matkan varrella ennen paluun tekemistä. Millainen kokoonpano yhtyeellä on tällä hetkellä kasassa, ja löytyivätkö uudet jäsenet yhtyeeseen helposti?

Sami Boman: Bändiin ovat ”taukomme” aikana tosiaan liittyneet Aapeli Kivimäki (Shade Empire, Soulfallen) toiseksi kitaristiksi ja Janne Ojala (Gloomy Grim) rumpaliksi. Kummankaan löytäminen ei ollut hankalaa. Jannehan on bändin jäsen ollut ennenkin ja Aapeli on pitkäaikainen ystävämme. Matti Aikio taas otti ja muutti Saksaan, joten tällä hetkellä Silentium on vailla basistia. Senkin suhteen tosin olemme jo laatineet suunnitelmia.

Millaisia suunnitelmia bändillä on tulevaisuuden suhteen? Koska uutta albumia voidaan odotella julkaistavaksi?

Sami Boman: Näillä näkymin uuden levyn julkaisu voisi olla ajankohtainen syksyn lopulla tänä vuonna. Se, mihin siitä jatkamme, on vielä vailla tarkempaa fokusta. Toivottavasti siihen liittyisi suuri määrä uuden musiikin luomista sekä jo olemassa olevan musiikkimme esittämistä elävän musiikin konserteissa sen kuulemista haluaville.

https://www.facebook.com/silentiumofficial/

Kommentoi julkaisua