Paluu takaisin deathcoren juurille: haastattelussa perjantaina uuden ”Become The Hunter” -albuminsa julkaiseva Suicide Silence

Yhdysvaltalainen deathcoren jättiläinen tekee paluun parrasvaloihin julkaisemalla uuden ”Become The Hunter” -nimisen albuminsa tämän viikon perjantaina 14. päivä helmikuuta Nuclear Blastin kautta. Yhtyeen edellisellä ”Suicide Silence” -albumilla fanikunta jakautui vahvasti kahtia bändin hieman kokeellisemman ulosannin vuoksi mutta nyt on bändi palannut juurilleen ja luvassa on jälleen tuutin täydeltä brutaalia deathcore asenteesta tinkimättä. Kaaoszine tavoitti puhelimitse yhtyeen aina niin hyväntuulisen kitarisitin Mark Heylmunin ja vaihtoi tuoreita kuulumisia niin albumin kuin bändin urasta pian julkaistavan dokumentinkin tiimoilta. Voit lukea haastattelumme tästä:

Miten vuosi on lähtenyt käyntiin sinulla ja Suicide Silencella?

Mark: Olemme koonneet vasta suunnitelmat paperille. Emme ole julkaisseet levyäkään kolmeen vuoteen, joten tällä hetkellä keskitymme suunnittelemaan tulevaisuutta. Odotamme innolla uuden levyn julkaisua.

Kuten sanoitkin, niin ”Become the Hunter” julkaistaan helmikuussa. Millainen prosessi levyn sävellys- ja äänitystyö oli?

Mark: Tällä kertaa se oli hyvin erilainen. Meillä oli paljon aikaa tehdä uusia kappaleita. Olen myös tehnyt koko ajan omaa musiikkia Suicide Silencen ulkopuolella, joten palaaminen bändin materiaalin työstämiseen oli mukavaa. Ja jotenkin tiesin, että mihin olemme seuraavaksi menossa.

Eli et siis missään vaiheessa lopeta musiikintekoa, vaikka et sitä Suicide Silencelle tekisikään. 

Mark: En, enkä edes osaisi. Soitan paljon erilaista musiikkia, ja teen musiikkia, jota en edes julkaisisi. Laulan, soitan ukulelea, olen huoneessani ja minulla on paljon erilaisia soittimia. Jammailen paljon ystävieni kanssa. Kaikki, mikä on hauskaa, kelpaa minulle.

Viime albuminne jakoi kovasti mielipiteitä ja olikin tavallaan hieman kokeellinen albumi teille. Miten te itse näette albumin näin kolme vuotta julkaisun jälkeen? 

Mark: Luulen, että ihmiset olivat valmiita leimaamaan bändimme muutaman sekunnin kuuntelulla eivätkä kuunnelleet kokonaan kappaleita. Sen vuoksi albumin vastaanotto oli niinkin ristiriitainen mitä se lopulta oli.

Luulen, että tuossa on hieman perääkin. 

Mark: Kyllä ja se on ihan okei. Voin myöntää, että levyä kirjoittaessa tiesimme monen idean kohdalla, etteivät fanimme tule pitämään tästä. Mutta me halusimme tehdä sen. Ja kun kirjoitat jotain itsellesi, niin jätät huomiotta fanisi.

Yhtyeenne laulaja Eddie Hermida kertoi minulle edellisen ”Suicide Silence” -albumin haastattelussa, että halusitte rikkoa musiikillisia rajojanne koska muuten yhtenä vaihtoehtona olisi ollut koko uran päättyminen. 

Mark: Se on toki todella suuri potentiaali. Luulen, että olisimme julkaisseet levyn, josta emme olisi olleet yhtä ylpeitä. Sitä edellisemmillä levyillä oli jo pieniä viittauksia siitä, että haluamme tehdä jotain uutta. Mitchin kuoleman jälkeen, kun julkaisimme Eddien kanssa levyn, siitä tykättiin. Tiesimme, että sen jälkeen on aika rikkoa rajoja.

Ja ilman edellistä albumianne ette tällä hetkellä tekisi ”Become the Hunteriakaan.”

Mark: Juuri niin. Meidän tarvitsi saada edellinen levy ulos itsestämme. Sitä oli hauska tehdä, ja se muistutti meitä siitä, missä olemme hyviä. Voimme koko bändin voimin todeta, että tämä uusin levymme on meidän paras. Ja se nitoo mielestäni koko meidän diskografiamme.

Tämä levy kuulostaa todella ehyeltä. Oliko tämän albumin kohdalla jotain juurille palaamisen merkkejä? 

Mark: Muut jäsenet olivat jo aloittaneet kirjoittamisen, kun minä jatkoin työskentelyä heidän kanssaan ja olin kuullut sitä materiaalia. Tämän albumin kohdalla minusta tuntui, että tällä levyllä olemme raskain mutta myös dynaamisin versio itsestämme. Edellisen levyn jälkeen ihmiset ehkä luulivat, että kehityskaaremme on päätepisteessään.

Teiltä on tulossa myös dokumentti Mitchistä ”Live Life Hard”. Milloin aloititte sen tekemisen? Ja missä vaiheessa sen edistyminen on?

Mark: Se ei ole pelkästään Mitchistä, se on koko bändin dokumentti. Dokumentin tarina alkaa siitä, kun saimme ensimmäisen managerimme, sillä hän oli myös elokuva-alalla ennen musiikkialaa. Hän on löytänyt myös paljon kuvamateriaalia aikaisemmilta vuosiltamme tähän päivään saakka. 10 000 tuntia piti puristaa pariin tuntiin, ja se on paljon. Se hyllytettiin monista syistä joskus, mm. koska levy-yhtiömme ei halunnut julkaista sitä. Mutta se julkaistaan nyt viimein keväällä.

Sitten vielä hieman teidän tulevaisuudestanne. Voimmeko odottaa Suomen-keikkaa jälleen? 

Mark: Kyllä, suunnittelemme kiertuetta ja olemme Euroopassa kesällä, ja sen jälkeen teemme klubikeikkoja.

Onko sinulla vielä jotain terveisiä suomalaisille faneillenne?

Mark: Odotamme innolla sinne pääsemisestä. Käykää The Riffissä ja juokaa juomia!

https://www.facebook.com/suicidesilence/

Kommentoi julkaisua