Paluun tehneeltä metalliyhtye Dyecrestilta uutuussingle ja esikoisvideo

/ Kuva: Sami Romppainen

Jo armon vuonna 1993 Mikkelissä perustettu Dyecrest on julkaissut tänään kolmannen biisin tulevalta ”Are You Not Entertained?” -albumiltaan. Tymäkkä ”Fading/Reaching” on nyt kuunneltavissa esimerkiksi Spotifyssä.

Vuonna 2003 vaatimattomasti nimetyn Young Metal Gods -kisan toisen sijan myötä mainetta niittänyt ja muun muassa W.A.S.P:n kanssa Eurooppaa kiertänyt Dyecrest-yhtye on viettänyt viime vuodet hiljaiseloa, mutta nyt aika oli kypsä kolmannelle levylle. Toukokuun 25. päivä julkaistavalta 13 kappaleen levyltä on jo aiemmin julkaistu sinkut ”First Born Angel” sekä levyn aggressiivisempaa puolta esittelevä ”Red Alert”, jossa mukana on Soilwork-laulaja Björn ”Speed” Strid. Tänään päivänvalon nähnyt ”Fading/Reaching” on albumin aloituskappale.

”Biisi on perusrungoltaan demotettu jo noin kymmenen vuotta sitten”, Dyecrestin rumpali Niko Takala paljastaa. ”Vaikka säkeistöt ovatkin ajan saatossa muuttuneet, kertsi on pääosin samassa kuosissa kuin syntyessäänkin.”

”Fading/Reaching” -kappaleen kertosäkeestä löytyykin kuuntelua kestävää melodista koukkua ja väkevää tunnelmaa. Soitannollisesti raskaassa kappaleessa on myös vahva tarina.

”Tekstin osalta biisi kertoo siitä, että tietyistä asioista ja periaatteista kiinni pitäminen on jopa tärkeämpää kuin hengissä pysyminen”, Niko selittää. ”Biisin kertoja ikään kuin kirjoittaa jälkipolville muistutusta siitä, että ’hei, olin oikeasti sitä, mitä näitte ja koitte – en sitä, mitä minut tuhonneet tahot väittävät'”.

Niin ikään tänään julkaistu ”Fading/Reaching” -musiikkivideo on nyt jo 15-vuotiaalle yhtyeelle kaikkien aikojen ensimmäinen, joten kyseessä on tietynlainen uusi alku myös näiltä osin. Tyylikkään videon ovat työstäneet ohjaaja Saara Leutola ja tuottaja/kuvaaja Alen Plehandciz.

”Silloin kun ekaa levyä tehtiin 15 vuotta sitten, niin levy-yhtiö oli sitä mieltä, että videoita ei ole mitään järkeä tehdä ’kun ne maksaa helvetisti eikä sitä saa missään näkymään’, ajat ovat muuttuneet”, bändi toteaa tyytyväisenä uuden teknologian suomiin mahdollisuuksiin.

Nokian Portin alueella kuvatun videon pääsosissa nähdään Konsta Laakso, Linnea Leino sekä Peik Carpelan.

Dyecrest suuntaa ensi viikon perjantaina julkaistavan ”Are You Not Entertained?” -albuminsa myötä myös keikoille, ja ensimmäinen veto kuullaan 16. kesäkuuta Mikkelin Club Wilhelmissä. Samalla kyseessä on paitsi ensimmmäinen keikka yhtyeen uuden laulajan Mikael Salon kanssa, myös ensimmäinen julkinen Dyecrest-keikka liki viiteen vuoteen!

Dyecrest on:
Mikael Salo – laulu
Matti Pasanen – kitara, taustalaulu
Henri Arola – kitara, taustalaulu
Pirkka Ohlis – kitara, koskettimet, taustalaulu
Jukka Matilainen – basso
Niko Takala – rummut

www.facebook.com/dyecrestband
www.instagram.com/dyecrest/

Kommentoi julkaisua