Simon McBride, kuva: Mark Hylands

”Pandemian alettua kuvittelin muusikonurani tulleen päätökseensä” – haastattelussa uuden albumin julkaissut ja Deep Purplen kanssa kiertueella soittava Simon McBride

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 28.7.2022

Pohjois-irlantilainen muusikko Simon McBride on pitänyt itseään kiireisenä tuuratessaan Deep Purplen Steve Morsea kiertueella. Sen lisäksi McBride julkaisi loppukeväästä ”The Fighter” -nimisen albumin. Kaaoszine tavoitti muusikon puhelimitse ja tiedusteli hänen kuulumisensa.

Moro Simon, mitä sinulle kuuluu?

McBride: Hyvää, kiitos kysymästä. Kesänkynnys on ollut kiireistä aikaa Deep Purplen kanssa, mutta en valita. On ollut oikein mukavaa päästä jälleen soittamaan keikoilla. Ja rehellisesti sanottuna COVID-19-pandemian alettua ehdin jo ajatella, että muusikon urani oli siinä, minkä takia tällainen kiireinen kiertue-elämä tuntuu todella mahtavalle ja palkitsevalle.

Kuulostaa siltä, että todella nautit hetkestä! Julkaisit tänä keväänä myös uuden pitkäsoiton, ”The Fighter” -albumin. Kertoisitko hieman siitä?

McBride: Kyseessä on tosiaan uusi albumi 12 vuoteen, ja vaikka kyseessä ei ole debyyttialbumi, voi sitä melkein pitää sellaisena. ”The Fighter” eroaa sen verran paljon edeltäjistään, että se tuntuu suorastaan uudelle alulle itselleni. Tätä albumia oli mukava tehdä. Siitä tuli minun näköiseni enkä kokenut painetta pusertaa mitään.

Albumin tekoprosessi oli siis onnistunut. Kertoisitko hieman muusikontaustoistasi, ne kun ovat itselleni hämärän peitossa?

McBride: Voitin nuorena muutamia kotimaani kitaransoittokilpailuja, ja ensimmäiset äänitykset tein Sweet Savagen ”Killing Time” -albumille. Sen jälkeen olen soittanut Don Aireyn ja Ian Gillanin kanssa erilaisissa kokoonpanoissa sekä Snakecharmerissa. Olen äänittänyt kolme studioalbumia, joista ”The Fighter” on viimeisin.

Varsin vaikuttava ansioluettelo. Tuosta tuli mieleeni, kuka tai ketkä muusikot ovat erityisesti tehneet sinuun vaikutuksen persoonallaan?

McBride: Don Airey ja Steve Lukather. Ensimmäinen edellä mainituista auttoi minua paljon, kun olin henkisesti hyvin maassa asioiden suhteen. Airey on mahtava ihminen. Lukather on myös samanlainen ihminen, jonka ympärillä on helppo olla ja viihtyä.

Pienillä hyvillä sanomisilla ja teoilla voi olla välillä suurtakin merkitystä.

McBride: Se on juuri näin, ja pyrin itsekin asennoitumaan niin, kun kohtaan muita ihmisiä. Vaikka minulla olisi huono päivä, en anna sen näkyä, vaan pyrin olemaan toisille mahdollisimman reilu.

Se on kyllä hieno asenne. Kiitos tähän loppuun vielä ajastasi ja ajatuksistasi, Simon! Millaiset terveiset haluat lähettää lukijoille?

McBride: Toivottavasti pidätte ”The Fighter” -albumista, ja tulkaahan katsomaan keikka Keravan Rock in the Cityyn!

https://www.facebook.com/SimonMcBrideGuitarist

Haastatellut: Aleksi Parkkonen