Pandemian lopputulos: 24 albumia, joita ei olisi julkaistu ilman koronan aiheuttamaa eristäytymistä

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 21.12.2022

Maailmaa muutaman vuoden ajan koetelleen koronapandemian muistetaan yleensä mainita aiheuttaneen monia negatiivisia asioita kulttuuri- ja musiikkialalle. Totta sekin, mutta Ultimate Classic Rock -sivusto muistuttaa pandemian aiheuttaneen paljon hyvääkin: sivustolle on koottu lista pitkäsoitoista, joita ei olisi kenties koskaan julkaistu, elleivät muusikot olisi eristäytyneet muusta maailmasta omiin työhuoneisiinsa ja studioihin.

Listalta löytyvät muun muassa Roger Watersin ”The Lockdown Sessions”, Billy Idolin ”The Cage”, Paul McCartneyn ”McCartney III”, Ringo Starrin ”Zoom In”, Def Leppardin ”Diamond Star Halos” ja Deep Purplen ”Turning to Crime”. Monelle uuden musiikin luominen olikin henkireikä sosiaalisen eriytymisen aikana, kuten Deep Purplen basisti Roger Glover UCR:n haastattelussa kertoo:

”Ja niin paljon kuin me kaikki rakastimme mahdollisuutta viettää entistä enemmän aikaa perheidemme kanssa, on selvää, että kukaan meistä ei ole valmis elämään ilman musiikkia ja taiteellista ilmaisua vielä hetkeen.”

Koko 24 albumin lista löytyy Ultimate Classic Rockin sivuilta.