Panic! At The Disco – Too Weird to Live, Too Rare to Die!

Panic! at the Disco palaa järjestyksessään neljännellä ”Too Weird to Live, Too Rare to Die!” -albumilla, jonka ensimmäisiä maistiaisia kuultiin yhdessä Fall Out Boyn kanssa tehdyssä kiertuevideossa. Videon julkaisusta on kulunut jo puoli vuotta ja nyt viimein fanit ovat päässeet odotuksen tuskasta sekä saaneet haltuunsa yhtyeen uuden albumin. Mutta oliko odotus tämän kaiken arvoista?

Yhtyeen solisti Brendon Urie sanoi uuden albumin ”Too Weird to Live, Too Rare to Dien!” inspiraationa olevan hänen syntymäkaupunki Las Vegas, jossa hän vietti nuoruutensa. Tämän vanhan Las Vegas -tyylin kyllä huomaa, kun genre on muuttunut rockista tanssittavaan ja välillä synkempään vanhanaikaiseen electro-poppiin. Tämäntapaista genremuutosta fanit eivät varmasti osanneet odottaa albumin ensimmäisen singlen ”Miss Jacksonin” perusteella. Minulle ”Miss Jackson”-kappaleesta tuli ensimmäisenä mieleen Fall Out Boyn ”My Songs Know What You Did In The Dark” -kappaleen yksinkertaisen kertosäkeen ja ylipäätäin biisin rakenteen perusteella, joka hieman ärsytti vaikka pidän molemmista bändeistä. Ehdin jo ajatella Panic! at the Discon tekevän Save Rock and Roll 2:n, mutta näin ei käynytkään. Ensimmäinen single ei vakuuttanut minua paljonkaan, eikä albumin toinen single ”This Is Gospel” pelastanut tilannetta erityisen hyvin. Vasta muutaman kuuntelukerran jälkeen kappaleet olivat ihan kuunneltavia, mutta siltikin hirveän tylsiä. Onneksi löysin albumilta muutaman hyvän kappaleen: ”Vegas Lights”, ”Nicotine”, ”Girls/Girls/Boys” ja ”Casual Affair”. Näistä kappaleista ”Nicotine” on varmasti yks albumin tulevista singleistä, ainakin toivottavasti. Loput albumin kappaleista ovat tylsiä, niin sanottuja ”täytebiisejä”, joita kerta kaikkiaan ei tule useasti kuunneltua sen yhden kerran jälkeen.

Kokonaisuutena ”Too Weird to Live, Too Rare to Die!” -albumi on pettymys bändin faneille. Albumista olisi varmasti saanut todella hyvän, jos bändi itse olisi jaksanut työstää sitä kauemmin. Nyt se vain jäi mielestäni keskeneräiseksi; en tiedä oliko bändillä jokin kiire julkaista uusi levy vai mitkä oli syynä. Uusia faneja en usko tämän albumin vetävän puoleensa, mutta uskolliset vanhat fanit varmasti ostavat kyseisen albumin. Ensikuulemalta levy voi kuulostaa joidenkin mielestä hyvältä, mutta useamman kerran jälkeen he toteavat bändin pystyvänsä paljon parempaankin.

5 / 10

Kappalelista:
1. This Is Gospel
2. Miss Jackson feat Lolo
3. Vegas Lights
4. Girl That You Love
5. Nicotine
6. Girls/Girls/Boys
7. Casual Affair
8. Far Too Young To Die
9. Collar Full
10. The End Of All Things

http://www.panicatthedisco.com

Kirjoittanut: Waltteri Jussila

Kommentoi julkaisua