Panteran keikat Rock Am Ringissa sekä Rock Im Parkissa peruuntuvat laulaja Phil Anselmon vuonna 2016 Dimebash-muistokonsertissa tapahtuneen natsitervehdyksen seurauksena

Kirjoittanut Toimitus - 24.1.2023

Paluun ryminällä takaisin keikkalavoille tehneen Panteran laulaja Phil Anselmo aiheutti suuren kohun esitettyään ilmeisen humalaisena natsitervehdyksiä Dimebash 2016 -muistokonsertissa.

Tempauksen tuomitsi koko metallimaailma ja Anselmon silloinen bändi Down joutui peruuttamaan Euroopan-kiertueen sen seurauksena. Anselmo aiheuttamaansa kohua julkisesti anteeksi mutta ilmeisesti tekoa ei ole unohdettu sillä intensiivisten artistien, yhteistyökumppaneiden sekä fanien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta Rock Am Ringia sekä Rock Im Parkia järjestävä taho on päättänyt tiputtaa yhtyeen pois ohjelmistostaan. Panteran peruuttamista festivaalista ajoi Saksan vihreä puolue, joka sanoi Nürnbergin kaupunginvaltuustossa, että Anselmo on ”toistuvasti ja tarkoituksella tehnyt natsieleitä ja huutanut rasistisia iskulauseita”. Vihreiden rasismia ja äärioikeistoa vastustavan ryhmän tiedottaja Réka Lörincz lisäsi, että ”entisiä natsipuolueen tiloja käytettiin tarkoituksella väärin rasistisen ja epäinhimillisen ideologian näyttämiseen ja toistamiseen”.

Vihreät puolueet pyysivät järjestäjää, Argo Konzerte GmbH:ta, harkitsemaan uudelleen Panteran esiintymistä ja perumaan yhtyeen esiintymiset Rock Am Ringissä ja Rock Im Parkissa, joita yleensä pidetään lähes identtisellä ohjelmalla samaan aikaan. Yhtenä pahentavana seikkana Anselmon toilailuun pidettiin sitä faktaa, että Rock Am Ring sijoittuu Nürnbergiin, jossa Hitlerin kannattajat pitivät sarjan natsipuolueen joukkomielenosoituksia vuosina 1933–1938.

Voit lukea festivaalin järjestäjien viralliset tiedotukset Panteran tiputtamisesta pois ohjelmistosta tästä: