Panzerchrist – Regiment Ragnarok

Tanskalainen death metal orkesteri pistää pihalle käsittääkseni kuudennen studioalbuminsa. Kuten jo yhtyeen nimestäkin voi päätellä, liikkuu yhtyeen sanoitukset pitkälti sota-aiheissa. ”Regiment Ragnarok” albumin julkaisijana toimii .

Levyn aloittaa ”Prevail” niminen kappale, joka on todella pelkistettyä nyky deathiä ilman mitään ylimääräisiä hienouksia. Kappale ei ole sieltä genren heikoimmasta päästä, mutta jotenkin nostaa esiin nykyaikaisen death metallin yksitoikkoisuuden. Aikoinaan kun kyseiseen genreen tutustuin, bändeillä oli lähes kaikilla oma tyylinsä ja soundinsa. Nykyään lähes kaikki death metal levyt kuulostavat kuin ne olisi yhden ja saman yhtyeen tekeleitä. Tätä samaa kaavaa noudattaen etenee myös ”Regiment Ragnarok”.

Levyllä on kuitenkin hetkensä ja tästä hyvänä esimerkkinä on kappale nimeltä ”Impact”. Kyseinen kappale edustaa nopea tempoista death metallia ja lyö kuulijaansa suoraan kasvoihin. Myös ”The Armour Of Armageddon” niminen kappale on ehdottomasti genren pirteimmästä päästä. Omaksi suosikiksi levyltä nousi kuitenkin kappale nimeltä ”We March As One”, joka edustaa ehkä eniten perinteisempää death metallia.

Panzerchrist on kaikenkaikkiaan tehnyt ihan mukiinmenevän levyn. Levy alkaa ja loppuu aika tavanomaisella meiningillä, mutta levyn keskivaiheen kappaleet ovat sen verran pirteämpää tavaraa että mielenkiinto pysyy yllä. Hieman jään kyllä kaipaamaan death metallin kulta-aikoja sillä näillä näkymin ne eivät ole palaamassa. ”Regiment Ragnarok” on taattua ja turvallista tavaraa kaikille, jotka nyky death metallista pitävät mutta kokonaisuutena se on niin yllätyksetön ja tavanomainen, että huippu pisteille se ei yllä.

6/10

Kappalelista:

1.Prevail
2.Panzer Regiment Jylland
3.Metal Tribes
4.Impact
5.For The Iron Cross
6.We March As One
7.The Armour Of Armageddon
8.Ode To A Cluster Bomb
9.King Tiger
10.Feuersturm
11.Time For The Elite
12.Trenches

http://www.myspace.com/Panzerchristofficial

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua