Papa Roach saapuu Suomeen ensi viikolla – kuullaanko nämä eeppiset rock-rallit Circuksessa?

Yhdeksännen albuminsa julkaisseen Papa Roachin oli määrä keikkailla Suomessa ”Crooked Teeth” -albuminsa tiimoilta jo syyskuun alussa, mutta Pohjois-Euroopan kiertue jouduttiin siirtämään yhtyeen keulahahmo Jacoby Shaddixin äänihuulileikkauksen takia. Mies toipui kuitenkin ripeästi ja niin Euroopan kiertue sai jatkua. Yhtye on nyt kiertänyt Keski-Eurooppaa ja saapuu viimein pohjoiseen sunnuntaina. Bändi päättää kiertueensa torstaina 26.10. Helsingin Circukseen ja odotukset keikasta senkuin kasvavat.

Odotan itse näkeväni sen saman energisen Papa Roachin, jonka livekuntoa pääsin todistamaan peräti kaksi kertaa vuoden 2015 aikana sekä Circuksessa että Helsingin jäähallilla, jossa yhtye nähtiin Five Finger Death Punchin lämppärinä. Silloin lämppäri vei illan pääesiintyjää 6-0 mitä tulee lavakarismaan ja riehakkaaseen esiintymiseen.

Sen lisäksi, että Kaaoszinen toimittaja Aleksi Parkkonen oli antanut levyarviossaan ”Crooked Teeth” -albumille arvosanaksi 9,5, on itsellenikin kyseinen albumi noussut sinne Top 3:een Papa Roachin tuotannossa, jota on tullut luukutettua jos jonkinmoisessa soittimessa jo vuodesta 2003. Arvatenkin tulevalla keikalla tulemme kuulemaan paljon musiikkia uudelta albumilta, mutta haluaisinkin listata alle, mitä itse toivoisin kuulevani livenä klassikkohittien lisäksi.

Break The Fall

Kuvittelisin, että keikka tullaan avaamaan tällä kappaleella ja minusta sen hämyinen intro toimisi Circuksen tunnelman avaukseen täydellisesti. Yhteislaulantaan ja nyrkkien heilutukseen pääsisi myös heti alkulämmittelyssä.

Born For Greatness

Kappale on sopiva yhdistelmä modernia ja retroa Papa Roachia, kappaleessa on tärkeä sanoma ja näen jo sieluni silmin kuinka yleisö laulaa kappaleessa mukana intohimoisesti otsa rutussa.

American Dreams

Elokuussa American Dreams -kappale julkaistiin singlenä musiikkivideon kera, joten tämä kappale tullaan varmasti kuulemaan myös Circuksessa. Kappaleen sanoma on myös hyvin ajankohtainen ihmisoikeuskiistojen ja aseväkivaltaisuuksien varjostamassa Yhdysvalloissa.

Traumatic

Tämän kappaleen tunnelataus on sen verran kova, että tämä on vain pakko kokea livenä ja toivon, ettei sitä tarvitsisi odottaa tätä keikkaa pidemmälle.

Crooked Teeth

Albumin nimikkobiisi tullaan myös varmasti kuulemaan Circuksessa, mutta odotan innolla saadaanko kappaleeseen pitti pystyyn nopean kertosäkeen vuoksi!

Extra: Periscope

Normaalisti fiittaus-kappaleita ei livenä vedetä, mutta tekisin mitä vain jos tämän kappaleen livenä kuulisin! Olin aluksi hieman epäileväinen kun kuulin, että Papa Roach yhdistää voimansa Skylar Greyn kanssa, mutta tästä kappaleesta tulikin yksi kesän kuunnelluimpia Spotify-soittolistallani ihan huomaamatta.

Kommentoi julkaisua